Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Vierasvoittojen tahtiin – Ässät yllätti Kärpät

Ässien Valtteri Tammi iski jatkoaikaratkaisun Kärppien verkkoon. Ässien Valtteri Tammi iski jatkoaikaratkaisun Kärppien verkkoon. Kuva: Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan lauantain kierroksen yllätyksestä vastasi Ässät, joka otti jatkoajalla voiton Kärpistä. Kierroksen pistenikkareina kunnostautuivat muun muassa KalPan Tuomas Kinnunen, HPK:n Valtteri Puustinen ja muhkeita maali- ja pisteputkiaan jatkanut Bluesin Ottoville Leppänen.


KalPa haki vierasvoiton Lukosta. Tuomas Kinnunen oli kuopiolaisten tehokkain pistein 2+1, neljässä maalissa mukana ollut Aleksi Klemetti merkkautti pisteet 0+3. Kinnunen on koonnut kevätkauden 17 ottelussaan pisteet 8+7=15.  Klemetti on ollut KalPan paras pistemies myös kevätkaudella: 17 ottelua ovat tuottaneet pisteet 4+16=20 ja Klemetti on pistepörssissä kolmantena.

Ässien Valtteri Tammi ratkaisi kotivoiton porilaisten eduksi jatkoaikamaalillaan (60.28) sarjakakkonen Kärppiä vastaan. Ässät varmisti voitollaan kotiedun villi kortti -kierroksen otteluihin, joissa se kohtaa HIFK:n.

Runkosarjan ykkönen HPK haki selvän voiton Tapparasta. Voitto oli HPK:lle kahdeksas peräkkäinen. Valtteri Puustinen merkkautti ottelusta pisteet 2+1 ja venytti pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. 18-vuotias laitahyökkääjä on koonnut jaksolla pisteet 8+4=12. Syyskauden 34 ottelussaan Puustinen teki kolme maalia, loppusarjan 17 ottelussa on syntynyt peräti 11 osumaa.

JYP katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja palasi kolmen pisteen voittokantaan peräti kahdeksan ottelun tauon jälkeen kaatamalla Pelicansin Lahdessa. Laitahyökkääjä Oscar Lemström teki jyväskyläläisten voittomaalin päätöserässä ylivoimalla.

Blues jatkoi voittoputkessa jo 12. ottelua peräkkäin vierasvoitolla KooKoosta. Laiatahyökkääjä Ottoville Leppäsen huima maali- ja pistevire sai jatkoa, kun Leppänen iski ottelussa kaksi maalia. Kuuden ottelun maaliputki on tuottanut seitsemän osumaa, ja yhdeksän ottelun pisteputki saldon 7+9=16.

Ottelut lauantaina 3.3.2018
Lukko - KalPa 3-7
Ässät - Kärpät 2-1 JA
Tappara - HPK 1-6
Pelicans - JYP 2-3
KooKoo - Blues 2-3

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: