Leijonat.fi

       

×

U17

Uudenlaista rohkeaa ajattelua U17:n testileirillä - "Maailman huipulle ominaisuuksissa" - Ensimmäinen mittari elokuussa

Kuvituskuva. Kuvituskuva.

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen (vuonna 2002 syntyneet pojat) testileirin rakenne muutettiin rohkeasti tällä kaudella. Leiriltä jätettiin pois kaikki jääharjoitukset ja keskityttiin kenttätestien tekoon ja tulosten pohjalta rakentamaan kaikille 29 pelaajalle omat tavoitteet tulevalle kaudelle.


Kaikki pelaajat rakensivat omat lisäharjoitteensa oman seurajoukkueen harjoitteluohjelman sisälle. Jokainen pelaaja kävi tarkasti läpi omia ominaisuuksiaan ja puutteitaan, jotka tällä hetkellä ovat rajoittaneet heidän kehittymistään. Tavoitteena on tavoitella maailman huippua ominaisuuksissa.

Pelaajat olivat todella motivoituneita rakentamaan omaa arkiharjoitteluaan. Sitä kautta pelaajat varmasti myös "ostavat" harjoittelun, koska ovat itse saaneet siihen vaikuttaa.

Toinen iso asia leirillä oli ryhmädynamiikan kehittäminen. Mitä meillä on? Mitä me haluamme? Jälleen pelaajat tekivät itse työn, valitsivat ryhmälle ne arvot ja merkitykset, jotka joukkueelle ovat tärkeät. Ne tulevat olemaan tämän ryhmän mukana aina, muistuttamassa pelaajia siitä, mikä tälle ryhmälle on tärkeää.

Kolmantena isona asiana oli ilmapiirin merkitys ryhmälle. Mikä sitä ruokkii? Mikä sitä voi uhata? Jälleen pelaajat kävivät asiat läpi ja tekivät ja rakensivat sitä kautta ilmapiirin avainsanat joukkueelle.

Pelaajien palaute leiristä oli positiivinen. Pelaajat olivat erittäin tyytyväisiä siihen, ettei ollut koko ajan hirveä kiire vaan kaikkiin asioihin oli riittävästi aikaa. Oli mahdollisuus olla yhdessä ja sitä kautta tiivistää joukkuetta sisältä päin.

Tappara puolustaja Joona Lehmus totesi, että leiri ei ollut fyysisesti kovin raskas, mutta henkisesti kylläkin. Joona kuitenkin totesi, että oli tosi kiinnostavaa tehdä ryhmätöitä ja etenkin pohtia omia kehityskohteitaan ja miten niitä tulisi harjoitella.

Nyt kaikilla pelaajilla on rakennettuna harjoittelun runko. On erittäin mielenkiintoista nähdä elokuun alussa, missä kunnossa pelaajat ovat, kun Pikkuleijonat kohtaavat Venäjän. Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa ja Venäjä on vienyt voiton niukasti molemmilla kerroilla.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Tällä ryhmällä Vierumäellä leireiltiin

 

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: