tiistai, 05 lokakuu 2010 02:13

Hän oli Ilves-Wild -ottelun yllättävin maalintekijä!

Kirjoittanut

Jyrki Jokipakka (oik.) pelaa läpimurtokauttaan. Alkukaudesta hän on urakoinut kolmen pelin viikkotahdilla.Ilveksen liigamiehistön 19-vuotias tulokaspakki Jyrki Jokipakka esitti maanantai-illan iloisimman tuuletuksen, kun hän yllätti Minnesotan suomalaisvahdin Niklas Bäckströmin. Keneltäkään muulta Ilves-pelaajalta temppu ei illan aikana onnistunut.

- Viime kaudella taisin tehdä edellisen seurajoukkuemaalini. Tämä oli ensimmäinen liigajoukkueessa tekemäni maali, tuli hyvään paikkaan, Jokipakka sanoi pelin jälkeen.

- Hieno tunne se oli. Lähdin vain tuulettelemaan kavereiden kanssa, Jokipakka kertasi illan yllättävintä osumaa.

Jokipakan toisessa erässä ajassa 22.35 laukoma 1-1-tasoitusmaali jäi Ilveksen ainoaksi maanantai-iltana. Wild voitti ottelun maalein 5-1, vaikka toinen erä oli vieraille vaikea. Päätöserän NHL-tähdet voittivat maalein 4-0.

Itsensä "yleisvarmaksi peruspakiksi" määrittelevä Jokipakka kiisti, että NHL-tähdet olisivat erityisemmin hermostuttaneet.

- Ei siellä paljon nimiä katseltu, kunhan mentiin vaan, hän totesi.

Nuorten MM-kisoihin on kova hinku päästä. Saamme kisoihin hyvän joukkueen.

Jokipakalla on takanaan melkoinen viikko. Hän pelasi ensimmäisen aikuisten liigaottelunsa viime torstaina, kun Ilves kohtasi Espoossa Bluesin. Peliaikaa nuorukaiselle merkittiin 15.06. Lauantaina Jokipakan tilastoihin lisättiin ensimmäinen liigapiste, maalisyöttö, ottelussa Jokereita vastaan.

Nousukiidossa olevan kauden päätavoite on vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus. Jokipakka on ollut mukana alkukauden maaotteluissa sekä Nuorten Leijonien Mestis-kiertueella.

- Nuorten MM-kisoihin on kova hinku päästä. Pitää pelata hyvin ja toivoa, että mahtuu kokoonpanoon. Saamme kisoihin hyvän joukkueen, meillä on paljon pelaajia jotka ovat päässeet pelaamaan SM-liigan ja Mestiksen otteluita.

Välittömästi Wild-pelin päättymisen jälkeen nuorukaiselle oli vielä epäselvää, oliko historiallisen maalin kiekko jossakin tallessa.

- Kotona on palkintokaappi. Jos kiekko jostain löytyy, sinne se kai menee, Jokipakka pohti.

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta