sunnuntai, 02 maaliskuu 2014 11:34

KHL: Topi Jaakola viihtyy Prahassa

Kirjoittanut

KHL-liigan pudotuspelit alkavat ensi viikolla, ja liigan "suomalaisjoukkueen" Lev Prahan tilanne näyttää hyvältä.

Lev Prahassa pelaa peräti viisi suomalaiskiekkoilijaa. Petri Vehanen on joukkueen luotettava ykkösmaalivahti ja häntä tuuraa tarvittaessa Atte Engren.

Kokenut keskushyökkääjä Niko Kapanen on tervehtynyt ja kantaa vastuuta tärkeillä hetkillä. Puolustajista Lev Prahaa edustavat Mikko Mäenpää ja Topi Jaakola.

Joukkueen valmennuksesta vastaa tuleva maajoukkueluotsi Kari Jalonen apunaan Kai Rautio.

Lev Praha on läntisessä konferenssissa kolmantena, kun sillä on jäljellä vielä kaksi ottelua runkosarjassa. Kotietu näyttäisi olevan prahalaisten hyppysissä.

- Peli on kulkenut hyvin, ja otimme juuri kaksi tärkeää voittoa, kahdessa viime ottelussa kaksi maalia laukonut Jaakola sanoo.

- Meillä on laaja pelaajamateriaali ja olemmekin pelanneet melko tasaisesti neljällä viisikolla. Pudotuspeleissä se säästää meiltä energiaa.

Jatkosopimus kiinnostaa

Jaakola pelaa ensimmäistä kauttaan Prahaan perustetussa Lev Prahassa. Hän kehuu kaupunkia, olosuhteita ja valmennusta. Myös fanit ovat löytämässä uuden joukkueen perinteisten Spartan ja Slavian rinnalla.

- Joissain peleissä meillä on ollut yli kymmenen tuhatta katsojaa, mutta joskus yleisömäärä jää neljään tuhanteen. Silloin hallisssa ei ole kovin huumaavaa tunnelmaa. Uskon kuitenkin, että pudotuspelit kiinnostavat myös prahalaisia.

Jaakola on viihtynyt vaimonsa kanssa Tshekin pääkaupungissa niin hyvin, että olisi valmis pistämään nimensä jatkosopimukseen vaikka heti.

- Ensi kaudesta on ollut jotain puhetta, mutta omistaja ei ole vielä määrittänyt tulevan kauden budjettia ja siksi moni asia on yhä avoinna.

Olympialaiset televisiosta

Jaakola on kokenut maajoukkuepuolustaja. Mieli olisi tehnyt mukaan Sotshin olympiakisoihin, mutta sinne Jaakolaa ei valittu.

- Suomi pelasi hienosti olympialaisissa ja ansaitsi ilman muuta mitalin. Pelaajat venyivät tärkeässä paikassa huippuesityksiin, mutta päävalmentaja Erkka Westerlundin pelitapa on saanut ehkä liiankin vähän kiitosta, Jaakola näkee.

- Pelitapa on hyvin yksinkertainen ja siinä on paljon vapauksia. Kunhan pelaaja noudattaa muutamaa asiaa, niin lopputulos on hyvä. Uskon, että Suomi tulee menestymään myös MM-kisoissa.

Jaakola on yksi potentiaalinen MM-pelaaja, ja varsinkin jos pelit sujuvat hyvin tulevissa KHL:n pudotuspeleissä.

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta