keskiviikko, 18 tammikuu 2017 11:13

Miesten MM-kisat jatkossakin MTV:n kanavilla - Kuuden vuoden jatkosopimus julkistettiin

Kirjoittanut Toimitus

MTV on solminut peräti kuuden vuoden jatkosopimuksen jääkiekon MM-kisojen ja Champions Hockey Leaguen esittämisestä kanavillaan. Molemmat kiekon huipputapahtumat nähdään MTV:llä ja C Morella vielä ainakin keväällä 2023.

MM-kisaottelut ovat vuodesta toiseen Suomen katsotuimpia tv-lähetyksiä. MTV on televisioinut MM-kisoja vuodesta 2012 lähtien ja Leijona-pelien katsojamäärät ovat olleet alusta lähtien miljoonaluokkaa.

Kevään 2016 Leijonien finaalista tuli kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa: Lähetyksellä oli keskimäärin 2,22 miljoonaa katsojaa ja kaikkiaan finaali tavoitti huikeat 3,25 miljoonaa suomalaista.

Nyt tehty kuuden vuoden mittainen televisiointisopimus on poikkeuksellisen pitkä ja sen synnyttämiseen edesauttoi paitsi Leijonien menestys, myös MTV:n tekemä systemaattinen työ lajin suosion kasvattamisen eteen.

- Viime vuosina MM-kisojen seuraaminen on noussut aivan uudelle tasolle. Edelliskeväänä Leijonien MM-ottelut keräsivät reilun kahden viikon aikana kymmenen kertaa keskimäärin 1,6 miljoonaa katsojaa. Tähän ei mikään muu sisältö pysty, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund toteaa.

Maailmanmestaruuden lisäksi MTV:n ja C Moren kanavilla kamppaillaan jatkossa myös Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelistä. Spengler Cupin ja Champions Hockey Leaguen esitysoikeudet varmistettiin niin ikään kuudeksi vuodeksi kevääseen 2023 saakka. Suomalaisjoukkueet kokivat tällä kaudella karvaasti eurooppalaisen seurakiekon tason laajenemisen, kun yksikään suomalaisseura ei mahtunut kahdeksan parhaan joukkoon. Ensi kaudesta lähtien kilpailu kovenee entisestään, kun mukaan pääsee vain 32 parasta joukkuetta. Suomesta mukaan mahtuu neljä Liigassa parhaiten menestynyttä joukkuetta.

MM-kisojen Leijona-ottelut, välierät ja mitalipelit nähdään jatkossakin MTV3-kanavalla. Täydellisen MM-kisakokemuksen tarjoaa jatkossa C More, johon MTV keskittää helmikuussa kaikki maksulliset urheilu- ja viihdesisältönsä. C Morella nähdään MM-kisojen kaikki 64 ottelua ja mittava määrä oheisohjelmia. Myös CHL-ottelut kuuluvat C Moren tarjontaan.

Lähde:
Tiedote

Antero Mertaranta jatkaa Leijona-äänenä

 

 

Olet nyt