keskiviikko, 13 marraskuu 2019 14:35

Rauman jääkiekkoerotuomareiden Marjo Kuron sydän elää jääkiekolle

Kirjoittanut Terhi Varjonen
Marjo Kurolle jäähallilla työskentely on henkireikä. Marjo Kurolle jäähallilla työskentely on henkireikä. Terhi Varjonen

Marjo Kuro on ehdottomasti raumalaisen jääkiekon emohahmo. Hän on toiminut jääkiekon parissa kaikkiaan 33 vuotta ja tehnyt oikeastaan kaikkea, mikä liittyy toimitsijoihin ja toimiston tehtäviin.

 

Pääasiassa Kuro on vastannut toimitsijoiden kouluttamisesta, siis ihan kädestä pitäen. Lisäksi Marjo on toiminut toimitsijaesimiehenä, silloin kun se pesti oli vielä olemassa.

Lajin pariin Marjo päätyi kun hän oli oman silloin 5-vuotiaan poikansa pelissä toimitsija-aitiossa, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Tytär puolestaan pelasi ringetteä ja aviopuoliso Juha Kuro toimi Rauman Lukon liigapeleissä pitkään kuuluttajana.

- Sydän elää jääkiekolle, hymyilee Kuro.

Marjolle jäähallilla työskentely on henkireikä. Työasiat jäävät taka-alalle kun tulee hallille.

Perheen lapset ovat omat pelaajauransa jo lopettaneet. Poika jatkaa nyt tuomarina. Marjo ja miehensä ovat edelleen tuttu näky hallilla ja jääkiekkoporukoissa.

- Muksut sanoivat, että sä tarvitset oman pedin sinne hallille, sieltä sut tavoittaa!, nauraa Kuro.

Marjo Kuro sai työstään seuratoiminassa tunnustuksen lauantaina 9.11. Helsingissä järjestetyssä Etelän, Hämeen, Keskimaan, Kymi-Saimaan, Länsirannikon ja Savo-Karjalan yhteisessä Vuoden Tekijät -tilaisuudessa.


Marraskuussa suomalainen urheiluyhteisö kiittää ja nostaa yhteisvoimin esiin seuratoimijoita, vapaaehtoisia ja seuran arjessa mukana olevia ihmisiä – juuri niitä, jotka tekevät päivästä toiseen parhaansa mahdollistaakseen seuran arjen ja toiminnan. #Kiitosseuratoimija-tunnisteella jaetuista julkisista postauksista  Suomen Olympiakomitea ja OP valitsevat vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan. Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija palkitaan vapaaehtoisten päivänä 5.12. ja hän saa seuralleen 3000 euron stipendin.

Marraskuun teemakuukausi on osa syksyn käynnissä ollutta #seurasydän-kampanjaa, jonka tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta