keskiviikko, 20 tammikuu 2021 15:46

Virtanen johtaa maaliltaan KOOVEEn taistelua U20 SM-jatkosarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Verneri Virtanen Verneri Virtanen Jari Mäki-Kuutti

KOOVEEn maalivahti Verneri Virtanen kuvailee joukkuettaan kovaksi taistelijaksi. KOOVEE kipusi toiseksi U20 Mestiksen alkusarjassa ja lunasti sijoituksellaan paikan U20 SM-jatkosarjassa.

– Vaikka altavastaajana lähdetään varmaan joka peliin jatkosarjassa, niin kukaan meistä ei lähde häviämään. Joka ilta taistellaan pisteistä, hän kehuu porukkaansa.

Taistelija on Virtanenkin ollut, sillä hän on pelannut neljä jatkosarjan ottelua torjuntaprosentilla 93,3. Torjuntoja on 168 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.98.

– Koko kausi on tehty hommia näitä kovia pelejä varten. Nyt on löytynyt hyvä vire, ja koitetaan jatkaa samalla lailla eteenpäin, hän tuumii.

Virtanen, 20, on tällä kaudella pelannut miesten sekä U20 Mestiksessä ja nyt U20 SM-sarjassa. Hänestä oli hienoa debytoida miesten Mestiksessä, mutta erittäin hyvältä tuntuvat myös meneillään olevat SM-sarjan ottelut, joka pelissä kun on kova haaste.

– Olen aika isokokoinen (185 cm, 83 kg), ja se auttaa pelaamista. Pelin lukeminen on muodostunut vahvuudeksi tässä viime aikoina, hän luonnehtii itseään pelaajana.

Moni maalivahti on äänekäs ja ohjaa peliä tolppien välistä, joskus hyvinkin äänekkäästi. Virtanen ei ihan laske itseään siihen joukkoon.

– Tietysti koitan koko ajan auttaa pakkeja, mutta en ainakaan omasta mielestäni huutele hirveästi. Joissain asioissa yritän auttaa.

Virtanen katsoo tulevaisuuteen kausi kerrallaan ja toivoo, että jonain päivänä pelaisi jääkiekkoa ammatikseen. Hän on valmis tekemään lujasti töitä, että kehittyisi maalivahdiksi, joka on rauhallinen eikä koskaan höntyile. Sellainen kuin hänen idolinsa NHL-seura Montreal Canadiensin Carey Price on.

– Toivon, että jonain päivänä olen maalivahti, joka ei höntyile mihinkään eikä tee turhia liikkeitä maalin suulla. Toinen tavoite on, että pystyisin käyttämään kokoani paremmin hyväksi. Etten koskaan tekisi itsestäni pientä siellä maalissa tai pelaisi itseäni ulos tilanteesta, hän miettii pelaamisensa kehityskohteita.

KOOVEEn kanssa samassa jatkosarjan lohkossa pelaavat Lukko, Ilves, Tappara ja Ässät. Yksi kiihkeä Tampereen paikalliskamppailu on jo nähty, kun KOOVEE kaatoi sunnuntaina Ilveksen 3-1. 

– Ainakin tuossa ensimmäisessä paikallispelissä oli tunnelmaa. Kyllä siellä sattui ja tapahtui, Virtanen naurahtaa.

Kun jatkosarjan ottelut on pelattu, KOOVEE haluaisi olla lohkonsa kolmen parhaan joukossa ja jatkaa siitä edelleen pudotuspeleihin – tutulla taistelijan asenteella.

Etsi sivustolta