perjantai, 24 tammikuu 2020 11:40

Viikonloppuna ohjelmassa Suomi-sarjan alkusarjan viimeiset pelit

Kirjoittanut Jussi Talvio
Viikonloppuna ohjelmassa Suomi-sarjan alkusarjan viimeiset pelit Harri Hedman

Suomi-sarjan alkusarja saadaan viikonloppuna päätökseen. Vaikka osa sijoituksista on jo selvillä, niin peleillä on merkitystä, koska alkusarjan pisteet jäävät voimaan. Loppusarjoissa pelataan vielä yksinkertaiset sarjat ennen pudotuspelejä.

Alkusarjan ykkönen on varmuudella Kiekko-Espoo. Joukkueella on kaksi peliä pelaamatta ja tappioita on toistaiseksi vain kolme. Kotihallissaan espoolaiset eivät vielä ole suostuneet menettämään pistettäkään.

Toinenkin sija on jo selvillä ja sen vie FPS. Palloseura kohtaa viimeisessä pelissään Huntersin kotihallissaan. FPS on suorittanut tasaisen varmasti läpi sarjan ja on selvällä erolla sarjan paras vierasjoukkue.

Pyry taistelee tiukasti kolmannesta sijasta. Heillä on ohjelmassa vielä pohjoisen vieraspelit JHT:ta ja Laser HT:ta vastaan.

D-Kiekko on kiinni neljännessä sijassa vain kaksi pinnaa Pyryn perässä. D-Kiekko kohtaa viikonloppuna vieraissa Titaanit ja kotonaan S-Kiekon.

Pisteen D-Kiekon takana on JHT. Kalajokiset pelaavat viikonlopun ainoan ottelunsa kotona, vieraana siis Pyry.

Porvoon Hunters isännöi perjantaina Titaaneja ja viimeinen peli on lauantaina Forssassa. Joukkue on neljä pistettä JHT:n perässä kuudentena, joten sijoituksen nosto tässä vaiheessa ei ole omista peleistä kiinni.

Yksi kauden positiivista yllättäjistä, Raahe-Kiekko, on seitsemäntenä viisi pistettä Huntersin takana. He kohtaavat perjantaina Raahessa Laser HT:n ja sunnuntaina vieraissa Muik Hockey:n.

Viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa on kiinni S-Kiekko pisteen raahelaisten perässä. S-Kiekolla ohjelmassa kotipeli porilaista Karhu HT:ta ja vierasottelu Jyväskylässä D-Kiekkoa vastaan.

Hollolan HC Giants on pelannut pirteästi, mutta matkaa kahdeksanteen sijaan on neljä pistettä. Jättien viimeiset ottelut ovat vieraspeli Espoossa ja kotipeli HCIK:ta vastaan. Kahdeksanteen sijaan on mahdollisuus, mutta se vaatii myös Raahen tai S-Kiekon tappioita omien voittojen lisäksi.

Riemu on sijalla 10. kolme pistettä HC Giantsin takana ja omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet ylempään loppusarjaan. Tämä edellyttäisi S-Kiekon ja HC Giantsin tappioita ja lisäksi Riemun voittoja HCIK:sta sekä Karhu HT:sta.

11. on tällä hetkellä Titaanit. Joukkueen otteita on vaivannut epätasaisuus, mutta kaksi edellistä peliä ovat kuitenkin olleet voitollisia. Viimeiset pelit Hunters Porvoossa sekä D-Kiekko Kotkassa.

Arvaamaton Karhu HT on 12. pari pistettä Titaanien takana. Porilaisten viimeiset pelit ovat vieraissa S-Kiekko ja kotona Riemu. 

Alkusarjan neljä viimeistä joukkuetta ovat HCIK, Haukat, Laser HT ja Muik Hockey. Näillä kaikilla on vielä loppusarjassa kova työ karsintojen välttämiseksi. Sijalla 13 olevalla HCIK:lla on Karhu HT:hen jo seitsemän pistettä.

Sarjan tilastot ja otteluohjelma.

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia