torstai, 31 tammikuu 2019 12:18

Suomi-sarjan kärkiseurojen kapteenit valmiina kevään koitoksiin – "Meillä on parhaat pelit vielä edessä"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Leijonat.fi tavoitti Suomi-sarjan neljän kärkijoukkueen kapteenit ja kyseli heiltä, millaisin tunnelmin joukkueet valmistautuivat lauantaina alkaneeseen ylempään jatkosarjaan.

Alkusarjaa suvereenisti hallinnut Kajaanin Hokki lähti piikkipaikalta ylempään jatkosarjaan, mutta hävisi lauantaina JHT:n vieraana Kalajoella. Tiukimmin kajaanilaisia pyrkivät horjuttamaan Nokian Pyry, Kiekko-Espoo ja Porvoon Hunters, jotka kaikki avasivat ylemmän jatkosarjan voitolla.

Hokin haastajat kaikki tuumaavat, että kärkisija ei täysin ole enää omissa käsissä, sillä sen verran vakuuttavaan johtoon kajaanilaiset alkusarjassa karkasivat.

– Pysytään kolmen joukossa. Hokki on aika karussa, että ykköspaikan saavuttaminen ei ole omissa käsissä. Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja kotietu pleijareihin on minimitavoite, mutta kyllä me kakkossijaan tähdätään, mietti Kiekko-Espoon kapteeni Nikke Kettukangas joukkueensa tavoitteita keväälle.

– Totta kai lähdetään siitä, että kaikki pelit on voitettavissa. Kotietu pleijareihin pitää pitää ja lähteä tavoittelemaan kakkos- ja kolmossijaa, avasi Porvoon Huntersin kapteeni Miika Runsala joukkueensa tavoitteita.

Vastustajia ei varmaan lämmitä yhtään, että Kajaanissa ollaan taistelumielellä ja halutaan parantaa syksystä.

– Kyllä meillä on vielä parhaat pelit edessä. Ollaan voitettu paljon pelejä, mutta ei me olla meidän mielestä pelattu hyvin. Meillä on paljon ollut pelaajia puolella puhetta, että meidän on pystyttävä pelaamaan paremmin, jos halutaan karsintoja pelata tai saati päästä sinne, niin puolustuspelin täytyy olla jämäkämpää mitä se on tähän asti ollut, paalutti puolestaan Hokki-kapteeni Niko Saarenpää viitaten mahdollisesti keväällä koittaviin Mestis-karsintoihin.

Saarenpää kuitenkin myöntää, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja joukkueen itseluottamus varsinkin maalinteon suhteen on kohdillaan eikä loukkaantumiset ole lannistunut kajaanilaisia. Hokki-kippari myös tiedostaa myös sen, että he ovat mittari monelle vastustajalle.

– Ollaan kuitenkin monelle vastustajalle se, jonka kaikki haluavat voittaa ja se sytyttää vastustajan, mutta kyllä se potkii meitäkin eteenpäin. Kaikki tietää, että ei ole yhtään helppoa peliä, kokenut Saarenpää kertoi.

Täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palannut Nokian Pyryn kapteeni Ossi Pellinen on huomannut jääkiekon murroksen ja sen, että laji on muuttunut luistelupeliksi ja urheilullisuuden vaatimus on noussut uudelle tasolle.

– Vauhti on kova myös Suomi-sarjassa. Kyllä se on nykypäivänä elinehto jääkiekossa ja jääkiekkoilijalle, että sen jalan pitää liikkua. Kärkipelit on fyysistä ja vauhdikasta jääkiekkoa tässä sarjassa, kokenut Pyry-kasvatti tuumasi.

– Sanotaan, että muutosta nähty. Kyllä sen huomaa, että joka kausi on vaadittu enemmän ja enemmän. Pelaajien täytyy panostaa enemmän. Seurajohto teki selkeän nuorennusleikkauksen ja se on ollut hyvä, Hunters-kippari Runsala puolestaan mietti.

Suomi-sarja on Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Kettukangas nostaa kippari-kollegoidensa tapaan esille sarjan vauhdin ja löytää myös selkeimmät erot verrattuna Mestikseen.

– Suomi-sarja on tosi vauhdikas sarja ja jengit nuorentunut tosi paljon. Luisteluvoimainen ja kovavauhtinen sarja. Mestikseen verrattuna tulee enemmän virheitä eikä ole niin tarkkaa se joukkuepelaaminen. Siinä isoin ero.

Koko kapteenikvartetti on aika yksimielinen, että ylemmän jatkosarjan pelit tulevat olemaan erittäin katsojaystävällisiä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää – välillä vauhti voi jopa nousta turhankin kovaksi, mutta maaleja tulee eikä kaukalossa turhaan peruutella.

– Täällä pelataan kuitenkin rakkaudesta lajiin, isolla sydämellä. Teet sen eteen vielä paljon uhrauksia, että saat pelata, niin se kyllä näkyy, Pellinen huomautti ja kannusti kiekkojännäreitä tulemaan paikan päälle katsomaan pelejä.

Myös Runsala haluaa korostaa yleisön merkitystä kevään tärkeimmissä otteluissa. Kannustusta tarvitaan niin Porvoossa kuin muualla Suomessa.

– Jokainen katsoja voi ajatella, että ne on osa sitä joukkuetta, kun ovat kannustamassa oman kaupunkinsa seuraa. Sillä tavalla jokainen on tukemassa meitä varsinkin näissä kevään tärkeimmissä peleissä. Yleisön mukana olo on iso voimavara kotijoukkueelle, Runsala pohti.

Ylempi jatkosarja jatkuu perjantaina kärkikamppailulla, jolloin Runsalan kipparoima Hunters matkustaa Pellisen kipparoiman Pyryn vieraaksi Nokialle.

Suomi-sarjan ylemmän loppusarjan taulukko
Ylemmän loppusarjan otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Suomi-sarjan uutisia

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta