perjantai, 28 huhtikuu 2017 10:00

Päivä Suomi-Sarjassa - Juho Mannisen hyppäys päiväksi Uleåborg AIK:n matkaan

Kirjoittanut Toimitus

Suomi-Sarja on Liigan ja Mestiksen jälkeen korkein sarjataso Suomessa. Sarja pelataan valtakunnallisena 16 joukkueen sarjana, joten matkustuskilometrejä joukkueille tulee kauden aikana valtava määrä.

Kovatasoinen ja vaativa sarja vilisee pelaajia, jotka kärkkyvät paikkaa ammattilaissarjoissa. Taloudellisesti Suomi-Sarja on erittäin haastava. Muutaman kärkijoukkueen tähtipelaajille maksetaan palkkaa, mutta osassa joukkueista pelaajat joutuvat jopa maksamaan pelaamisesta. Suomi-Sarjan sanotaankin olevan amatöörisarja ammattilaissarjan vaatimustasolla. Päivät käydään töissä tai opiskellaan. Arki-illat treenataan ja viikonloput pelataan. Vapaa-aikaa ei siis Suomi-Sarjassa pelaavalle juuri jää.

NHL without a map -sarjasta tuttu Juho Manninen sai viime tammikuussa mahdollisuuden perehtyä Suomi-Sarjan arkeen liittymällä päiväksi oululaisen Uleåborg AIK:n riveihin pelaajana, kun joukkue oli Porvoon Huntersin vieraana. Dokumenteistaan tunnettu mies, otti luonnollisesti kameramiehen mukaan ja tuotti yhteistyössä Ulebårg AIK:n kanssa päivästä dokumentin.

Katso tästä
miten Viikingeissä sarjatason alempana 2. divisioonassa normaalisti pelaava Manninen selvisi päivästä Suomi-Sarjassa.​

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta