lauantai, 28 maaliskuu 2015 21:19

Suomi-sarja // Jokipoikien kapteeni Pitkänen: ”Pukukopissa tuntui aina siltä, että olisi kotona”

Kirjoittanut
Samu Pitkäselle mestaruuspokaalin ojensi Jääkiekkoliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakka. Samu Pitkäselle mestaruuspokaalin ojensi Jääkiekkoliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakka. Petteri Ikonen

Jokipoikien mestaruusjoukkueen kapteenina toimi 27-vuotias Samu Pitkänen, joka on joensuulaisen kiekkokoulun kasvatti.

Pitkänen palasi täksi kaudeksi kotikaupunkiinsa Joensuuhun Turussa ja Kajaanissa Mestiksessä vietettyjen kausien jälkeen. Jokipoikia hän oli edustanut aikuisten tasolla aikaisemmin kausina 2008-2012 Mestiksessä.

Ratkaisevassa loppuottelussa Pitkänen merkkautti syöttöpinnan Jokipoikien ensimmäiseen maaliin.

- Hieno hetki minulle, ja on hienoa päästä nostamaan mestaruuspokaali tällaisen yleisön edessä, Pitkänen tunnelmoi lähes 2 800 katsojan huutomyrskyssä.

- Niko (päävalmentaja Niko Eronen) scouttasi tänne hyviä jätkiä sieltä täältä, ja tämä porukka kasvoi lopulta isoksi joukkueeksi. Pukukopissa tuntui aina siltä, että olisi kotona.

Pitkänen kuului Jokipoikien joukkueeseen jo silloin, kun joensuulaiset voittivat Mestiksen mestaruuden viisi vuotta sitten.

- Silloin meillä oli kova porukka, ja meiltä odotettiin menestystä. Se joukkue oli tähtisikermä, jolla oli kokemusta menestymisestä, mutta tässä nykyisessä joukkueessa ei tähtiä ole.

- Toki mestaruuteen vaaditaan aina joukkuepeliä ja hyvää tekemisenmeininkiä, oli sarjataso tai lähtötilanne mikä tahansa, Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa opiskeleva Pitkänen päätti.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta