keskiviikko, 17 syyskuu 2014 12:43

Suomi-Sarja // IPK: ”Lähdemme vakiinnuttamaan sarjapaikkaa”

Kirjoittanut

Iisalmen Peli-Karhut nousi viime kauden päätteeksi takaisin Suomi-Sarjaan yhden kakkosdivisioonassa vietetyn kauden jälkeen. IPK lähtee rohkeasti tavoittelemaan playoff-paikkaa tulevalle kaudelle.

- Lähdemme vakiinnuttamaan sarjapaikkaa tältä tasolta, ja playoff-paikka on tavoitteemme. Olemme sarjanousija, ja sen myötä meillä on omat haasteemme. Peli- ja tilannenopeus täytyy saada paremmalle tasolle kuin mihin kakkosdivisioonassa totuimme, iisalmelaisjoukkueen päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

- Pelasimme kaksi harjoitusottelua Jokipoikia ja kaksi Hermestä vastaan. Ottelut olivat tasaisia vääntöjä, ja Suomi-Sarjan vaatima rytmi alkoi löytyä peliimme. Meillähän on monen muun Suomi-Sarjan joukkueen tavoin joukkueessa paljon sellaisia pelaajia, jotka pystyisivät pelaamaan ylemmissäkin sarjoissa.

- Erilaisten elämäntilanteiden takia pelaajat eivät kuitenkaan pelaa muutaman satasen kuukausikorvauksella enää esimerkiksi Mestiksessä. Meillä on joukkueessa paljon työssäkäyviä perheellisiä miehiä. Lisäksi monet pelaajistamme opiskelevat.  

Viime kauden joukkueen runko pysyi Iisalmessa hyvin kasassa.  Päävalmentaja Niirasen mukaan tavoitteena olikin säilyttää nousijajoukkueen runko.

- Uusista vahvistuksista meriiteiltään kovin on ehdottomasti hyökkääjä Eetu Kvist, joka pelasi edelliskaudet Ruotsissa. Hän on pelannut myös SM-liigaa KalPassa ja SaiPassa, viittaa Niiranen yli 200 liigaottelun veteraaniin.

Kvistin lisäksi kärkiosaamista IPK:n riveihin tuo muun muassa joukkueen oma kasvatti Henri Kivioja, joka on pelannut neljän kauden ajan Mestiksessä, ja hänet on valittu myös kaudella 2007-2008 Mestiksen vuoden tulokkaaksi. Kiviojan lisäksi esimerkiksi viime kauden 2. divisioonan pistepörssin voittaja Jani Lyytinen jatkaa iisalmelaisjoukkueessa. Kolmekymppinen Lyytinen on pelannut Suomi-Sarjassa, 2. ja 3. divisioonissa yhteensä 229 runkosarjaottelua hämmästyttävin tehopistein 238+478=716.

 

Suomi-sarja kausi kaudelta

Etsi sivustolta