keskiviikko, 08 marraskuu 2017 17:23

Torstain paikalliskamppailuun Jyväskylässä odotetaan yli tuhatta katsojaa

Kirjoittanut Taneli Virjonen
Riemu. Riemu. Harri Hedman

Suomi-sarjassa pelataan torstaina mielenkiintoinen ottelu Riemun ja D-Kiekon välillä. Paikalliskamppailun markkinointiin on panostettu.

Yli tuhat katsojaa ei ole Suomi-sarjan runkosarjakamppailussa ihan jokapäiväinen juttu. Viime kaudella Jyväskylässä sitä saatiin todistaa, kun paikallisjoukkueet Riemu ja D-Kiekko kohtasivat. Torstaina on lupa odottaa samanlaisen tapahtuman uusintoa. Miten Suomi-sarjaotteluun sitten saadaan väki lehtereille?

- Aina pitää keksiä jotain, millä saa ihmiset liikkeelle. Olemme ottaneet käyttöön sellaisen, että olemme Suomen suurin opiskelijoille suunnattu urheilutapahtuma. Selvitin tätä ja voimme hyvällä syyllä sen sanoa, koska meillä opiskelijat pääsevät ilmaiseksi. Myös Jyväskylän seudun juniorit pääsevät ilmaiseksi seura-asulla, Riemun parissa kentällä ja sen ulkopuolella hääräävä Lassi Siljanto kertoi.

Tapahtumaa on markkinoitu isosti jakamalla flyereita erityisesti korkeakouluopiskelijoille. Myös paikallisradiossa ja Ylellä tapahtuma on näkynyt ja kuulunut. Torstai-illan Suomi-sarjan helmi on erityisesti opiskelijoille suunnattu, sillä se toimii samalla poikkitieteellisten haalaribileiden ennakkotapahtumana.

Löylyä on selkeästi lyöty isolla kauhalla kiukaalle. Mikä motivoi Siljannon kaltaisen kaverin tekemään hurjan määrän töitä ottelun eteen?

- Tavoitteena on nimenomaan nostaa Suomi-sarjan imagoa. Luulen, että tämä on sille aika iso juttu. Tämä on kuitenkin ainoa virallinen paikallisottelu. Sen takia yritämme repiä tästä kaiken mahdollisen julkisuuden irti. Se auttaa molempia seuroja kehittämään omaa toimintaansa. Myös mahdollisia tulevia yhteistyökumppaneita varten.

Tapahtumasta itsestään on lupa odottaa spektaakkelia. Otteluiltaan on panostettu myös hankkimalla ohjelmaa monien yhteistyökumppaneiden toimesta. Viime kaudella samanlaisessa yli tuhat ihmistä vetäneessä kiekkoillassa ei viihdettä puuttunut myöskään kaukalosta.

- Siinä pelissä missä oli reilusti yli tuhat katsojaa, oli ihan täydellinen peli. Jatkoaikakin teki siitä jutun. D-Kiekolta taisi tehdä puolustaja kaksi kertaa läpiajosta maalin. Sitten me ratkaisimme ottelun alivoimalla kolme minuuttia ennen loppua. Siinä prosenttikiekko loisti poissaolollaan. Ei varmaan yksikään hallille tullut miettinyt, että olipa tylsä peli, Siljanto muistelee.

Siljanto sanoo joukkueilla olevan todella hyvät ja kaverilliset välit. Markkinointiinkin on panostettu pitkälti yhteisvoimin. Tuhat katsojaa saavat kuitenkin pienemmille yleisöille pelaamaan tottuneet pelaajat joskus käymään ylikierroksilla.

- Näissä peleissä on muistaakseni ollut vain se yksi peli, jossa on vältytty ulosajolta. Jos normaalipelissä on se 200 ihmistä, niin kyllähän tuhannen katsojan peli tuo sellaisen lisänäyttämisen. Siinä näyttämisenhalussa herkästi tunteet sitten kuohahtavat, vaikka ollaan hyvissä väleissä.

Riemu asetettiin sarjan häntäpäähän kausiennakoissa, mutta nuori joukkue on lyönyt monille Suomi-sarjaa seuraaville jauhot suuhun. Riemu on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä ja ottanut arvokkaita päänahkoja vieraskaukaloista. Torstain vastustaja D-Kiekko puolestaan löytyy sarjataulukon sijalta 11.

- Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. Vieraissa olemme ottaneet voitot HCIK:sta, JHT:sta ja Huntersista, vaikka meiltä puuttui sieltä kentällinen äijiä. Se luo uskoa meille. Meillä oli vähän maalinteon kanssa ongelmia, mutta sitten tuli yksi viikonloppu, jossa ladoimme kahteen peliin 25 maalia. Se vapautti meidän pelaamista aika paljon. Se on näkynyt viime peleissä.

Tulokseen voi olla tyytyväinen siinäkin suhteessa, että joukkueen pelitapa koki mullistuksen täksi kaudeksi. Joukkueen yhteiset pelisäännöt muuttuivat kurinalaisemmiksi.

- Viime kaudella meillä oli samaan aikaan 20 pistettä ja nyt on 21. Siihen nähden mennyt aika hyvin, että vaihdoimme pelitaktiikkaa aika radikaalisti. Alkukausi meni uuden opettelussa. Nyt se on alkanut purra. Jäähymäärät ovat ainakin vähentyneet meillä selkeästi. Johtuu varmasti osaltaan meidän pelitaktiikasta. Ennen pelasimme enemmän vaistoilla. Nyt pyrimme enemmän noudattamaan tiettyjä juttuja pelissä.

Huomiseen peliin matkaaville Siljanto nostaa esiin yhden nimen, jota kannattaa seurata.

- Se on ehdottomasti Ari Närhi. Ei pelkästään se pitkä tukka mikä tulee kypärän alta, vaan se itseluottamus ja taso millä pelaa illasta toiseen. Ylivoimaisesti kentän ja Suomi-sarjan vaarallisimpia pelaajia. Pystyy henkilökohtaisella taidollaan ratkaisemaan yksittäisiä otteluita.