perjantai, 11 maaliskuu 2016 15:43

Lauantaina pelataan noususta Mestikseen - ”Saamme voimaa paineista”

Kirjoittanut
Ketterän Joni Suutari on onnistunut pudotuspelien aikana tekemään yhden maalin. Ketterän Joni Suutari on onnistunut pudotuspelien aikana tekemään yhden maalin. www.kettera.net

Suomi-sarjan tämän kauden huipennus koetaan lauantaina, jolloin sarjan mestaruus ratkaistaan Imatralla. Lisäksi viikonloppuna ratkeaa myös Mestis-karsintoihin pääsevät joukkueet.

Lauantaina Imatralla pelattavassa Ketterän ja Iisalmen Peli-Karhujen välisessä Suomi-sarjan loppuottelussa on selkeät panokset. Voittaja nousee suoraan Mestikseen.

Ketterä ei ole pelannut Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kevään 1997 jälkeen, ja IPK:ta ei ole nähty Mestiksessä eikä sitä edeltäneessä I divisioonassa koskaan.

- Fiilikset ovat hienot ja odottavat. Tämä on ollut aika pitkä viikko, kun on odotettu loppuottelua, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen tuumii.

- Aistittavissa on, että tulossa on hieno ottelu. Alkuviikko palauduttiin välieräotteluista, mutta sitten vedettiin jo kova treeni. Loppuviikko herkistellään kuntoa, jotta ollaan lauantaina valmiina peliin.

Ketterä voitti Suomi-sarjan runkosarjan, ja imatralaisjoukkueella on nimivahva pelaajamateriaali. Ketterä lähtee kotiotteluunsa suosikkina.

- Olemme kauden aikana tehneet itse paineita itsellemme, mutta olemme kokeneet paineiden olevan myös hyväksi. Saamme voimaa paineista, Mensonen lataa.

- Ketterä on suosikki. He pääsevät pelaamaan kotikentällään, mutta lähdemme haastamaan kovasti. Me lähdemme peliin paineettomassa tilassa, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen tuumii.

”Ei paljasteta heikkoja kohtia”

Ketterä ja IPK kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa, ja Ketterä voitti molemmat ottelut maalein 3-2. Otteluista ensimmäinen ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

- Pelasimme tiukat pelit IPK:ta vastaan runkosarjassa. Heillä on isokokoinen puolustus, hyökkäyskalustossa on taitavia kavereita ja maalivahti on pelannut hyvin, Ketterä-luotsi Mensonen viittaa kahdessa välieräottelussa yhteensä lähes 100 kertaa kiekon tielle venyneeseen IPK:n maalivahti Tuomas Toloseen.

- Liike on vahvuutemme. Keskitymme omaan tekemiseen kuten tähänkin asti.

IPK-luotsi Jukka Niiranen ei paljasta Ketterän heikkoja kohtia. Iisalmelaisjoukkue perehtyi vastustajaan tarkemmin vasta torstai-iltana.

- Runkosarjassa Ketterä oli kotonaan vahva. Meidän kotiottelussa olimme edellä, mutta maalit ratkaisevat nämä pelit. Noista kohtaamisista on kuitenkin jo aikaa, ja Ketterä on vahvistunut kovasti kauden aikana.

Ketterän parhaat pistemiehet pudotuspeleissä ovat olleet Sami Ryhänen (2+5=7), Jesse Koskinen (1+3=4) ja Jevgeni Soloviev (3+0=3). IPK:n tehokkaimmat ovat olleet Ilkka Heikkilä (3+4=7), Otto Huttunen (4+2=6) ja Toni Ruotsalainen (2+3=5).

- Ottelusarjat Huntersia ja PYRYä vastaan toivat meille lisää itseluottamusta. Meillä on vahva ja hyvä joukkue, ja uskomme itseemme.

- Kamppailupelaamisessa täytyy olla vielä aikaisempia pudotuspeliotteluita terävämpi, ja oma maalinedusta täytyy pitää puhtaana, Niiranen jatkaa.  

Mestis-karsinnat odottavat kakkosta ja kolmosta

Loppuottelun häviäminen ei tarkoita nousuhaaveiden kariutumista, mutta urakka kasvaa huomattavasti. Suomi-sarjan kakkonen ja kolmonen kohtaavat karsinnoissa Mestiksen kaksi viimeistä joukkuetta.

Myös Suomi-sarjan pronssiottelu pelataan lauantaina. Nokialla pelattavassa ottelussa kolmossijasta ja paikasta karsintoihin kisaavat Nokian PYRY ja Kalajoen JHT.

Pronssiottelun voittaja kohtaa karsinnoissa Mestiksen toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen, ja loppuottelun häviäjä saa vastaan Mestiksen viimeisen joukkueen. Tällä hetkellä Mestiksessä kahdella viimeisellä sijalla ovat JYP-Akatemia ja RoKi.

Näiden keskinäinen järjestys ratkeaa lauantaina, jolloin pelataan Mestiksen runkosarjan päätöskierros. Paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa) pelattavat karsinnat käynnistyvät lauantaina 19. maaliskuuta.

Suomi-sarjan loppuottelu on katsottavissa Fanseat-palvelussa.