sunnuntai, 06 maaliskuu 2016 21:29

Suomi-sarjan finalistit selvillä - Lauantaina pelataan noususta Mestikseen

Kirjoittanut
Ketterän leirissä on syytä tyytyväisyyteen, mutta ainakin yksi tärkeä ottelu on vielä edessä. Ketterän leirissä on syytä tyytyväisyyteen, mutta ainakin yksi tärkeä ottelu on vielä edessä. www.kettera.net

Imatran Ketterä ja Iisalmen Peli-Karhut ottivat sunnuntaina toiset voitot Suomi-sarjan välieräsarjoissa ja varmistivat paikkansa Suomi-sarjan yksiosaiseen loppuotteluun.

Suomi-sarjan loppuottelu pelataan lauantaina 12. maaliskuuta Imatralla, ja ottelun panos on kova: voittaja nousee Mestikseen.

Loppuottelun häviäjä ja pronssiottelun voittaja pääsevät Mestis-karsintaan Mestiksen sijoille 11. ja 12. päätyneiden joukkueiden kanssa. Nämä joukkueet eivät ole vielä selvillä.

Mestiksen runkosarjan viimeinen kierros pelataan samana päivänä Suomi-sarjan mitalipelien kanssa.

Sunnuntaina pelatuissa välierien toisissa osaotteluissa Ketterä kukisti Jesse Ryhäsen maalilla JHT:n 1-0, ja IPK nuiji kotikaukalossaan yli 1 000 katsojan edessä Nokian PYRYn maalein 7-3.

- Ratkaisevin yksittäinen tekijä tässä ottelusarjassa oli Tuomas Tolonen. Lähes sata torjuntaa kahteen peliin. IPK puolusti viisikkona aivan upeasti, ja kenttäpelaajat söivät varmasti yhtä paljon kiekkoja, eivätkä laukauksemme menneet maalille asti. Se osoitti, että puolustamalla voitetaan mestaruuksia, PYRYn päävalmentaja Sami Karppinen kehaisi IPK:n verkkosivuilla.

- Olen todella tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Huominen huilataan, ja sitten alkaa valmistautuminen kohti lauantain finaalia, IPK-luotsi Jukka Niiranen avasi lähipäivien suunnitelmia.

Palaako Ketterä "divaritasolle" lähes 20 vuoden jälkeen?

Suomi-sarjan runkosarjan voittanut Ketterä omaa välierissä pelanneesta nelikosta pisimmät perinteet, ja Imatralla pelattiin 1980- ja 1990-luvuilla I divisioonaa kaikkiaan kolmetoista kautta.

Ketterä putosi I divisioonasta vuonna 1997, ja 2000-luvulla sarjan nimen ollessa Mestis, ei imatralaisia ole sarjassa nähty. Karsinnoissa Ketterä on tosin pelannut.

Runkosarjan kuudes Kalajoen JHT pelasi I divisioonassa nimellä Junkkarit kausina 1992-1996, ja edellisestä ”divarikaudesta” on jo aikaa kaksikymmentä vuotta. IPK ja Nokian PYRY eivät ole aiemmin pelanneet Mestiksessä tai I divisioonassa.

Mestis-karsinnat olivat sarjaohjelmassa edellisen kerran kolme vuotta sitten, ja tuolloin PYRY oli mukana karsinnoissa. Nousu jäi kuitenkin toteutumatta, ja HC Keski-Uusimaa säilytti sarjapaikkansa.

 

Suomi-sarjan mitalipelien aikataulu

Loppuottelu:
La 12.3. klo 16 Ketterä - IPK

Ottelun voittaja nousee Mestikseen kaudeksi 2016-2017. 
Häviäjä pelaa Mestis-karsinnoissa Mestiksen viimeiseksi 
sijoittunutta vastaan.

Pronssiottelu:
La 12.3. klo 17 PYRY - JHT

Ottelun voittaja pelaa Mestis-karsinnoissa Mestiksen 
toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan.

Karsinnat pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä 
(neljä voittoa), ja karsintaparien voittajat saavuttavat 
paikat Mestiksestä kaudeksi 2016-2017.