perjantai, 12 helmikuu 2016 09:43

IPK pyrkii katkaisemaan tappioputkensa: ”Pudotuspeleihin mennessä tahdin on muututtava”

Kirjoittanut
Jani Lyytinen kuvattuna kesälajinsa rullakiekon parissa. Jani Lyytinen kuvattuna kesälajinsa rullakiekon parissa. Pasi Mennander

Iisalmen Peli-Karhut pelasi Suomi-sarjassa vahvan syyskauden taistellen Ketterän kanssa sarjan kärkipaikasta.

Joulutauon jälkeen peli ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Nokian Pyry on noussut sarjassa iisalmelaisten ohi, ja keskiviikon kierroksella Karhu HT nousi IPK:n rinnalle.

Matka toiseen sijaan ja Pyryyn kasvoi nopeasti seitsemään pisteeseen, ja viidentenä oleva Hunterskin hengittää jo  neljän pisteen päässä.  

- Tosi hyvin lähti kausi liikkeelle, mutta nyt on mennyt heikommin. Neljä tappiota on tullut putkeen, ja pudotuspeleihin mennessä tahdin on muututtava, IPK:n hyökkääjä Jani Lyytinen tuumii.

Lyytinen kuuluu joukkueensa kokeneeseen kaartiin ja myös siihen osastoon, jolta tehoja odotetaan. Mies on tehnyt tällä kaudella 32 ottelussa pisteet 9+36=45, joilla irtoaa sarjan pistepörssissä viides sija.

Neljä vuotta sitten KeuPa HT:ssa pelatessaan Suomi-sarjan runkosarjassa peräti 84 (23+61) tehopistettä tehnyt Lyytinen ei ole tyytyväinen viime aikojen omiinkaan pelisuorituksiinsa.

- Syksy meni itseltäni hyvin, mutta maalinteko on ollut hankalaa koko kauden ajan. Maalintekotaito on ollut aina yksi vahvuuksistani, mutta nyt onnistumisia ei ole tullut toivotulla tavalla.

Pudotuspelipaikan IPK on kuitenkin jo varmistanut, ja se oli myös joukkueen ensimmäinen tavoite.

- Kotietu on myös tavoitteena, ja mestaruudesta aina pelataan. Meillä on melko kokenut ja isokokoinen joukkue. Fyysisesti emme ainakaan jää jalkoihin kevään ratkaisupeleissä, Lyytinen päättää.

IPK kohtaa perjantai-iltana kotiottelussaan Joensuun Kiekkokoplan. Suomi-sarjassa pelataan viikonloppuna kaikkiaan neljätoista ottelua. Ohjelman ja tilastot löydät täältä.