maanantai, 08 helmikuu 2016 14:34

Suomi-sarjan pudotuspelijoukkueet alkavat selvitä - ”Ykköspaikkakin olisi kiva”

Kirjoittanut

Suomi-sarjan kovakuntoisin joukkue tulee tällä hetkellä Nokialta. Paikallinen PYRY on voittanut seitsemän ottelua peräkkäin, ja nokialaisjoukkue on noussut sarjassa jo toiseksi.

Edellinen tappio tuli lähes kuukausi sitten sarjakärki Ketterää vastaan. Voittoputken aikana PYRY on voittanut muun muassa syyskaudella kovaa jälkeä tehneen Iisalmen Peli-Karhut ja paikallisvastustaja KOOVEEn.

Menneenä viikonloppuna Nokian Pyry kukisti lauantaina KJT:n jatkoajan päätteeksi 4-3, ja sunnuntaina nokialaisjoukkueen jyrän alle jäi Kiekkokopla maalein 7-0.

Runkosarjan kolmessa viimeisessä ottelussaan PYRY kohtaa pudotuspeleihin matkalla olevat Huntersin, JHT:n ja Karhu HT:n.

- Mielestäni pelaamme paremmin kovimpia joukkueita vastaan, sikäli tulevat pelit ovat mieleeni, PYRYn puolustaja Mikke Levo tuumii nokialaisseuran verkkosivuilla.

- Kotietu on meille tärkeä ja ykköspaikkakin olisi kiva, mutta ei sillä nyt sitten niin suurta merkitystä ole. Tietysti finaali pelataan korkeammalle sijoittuneen kotihallissa, mutta ei sillä muuten väliä ole.

Kahdeksan parasta pudotuspeleihin

Runkosarjaa on vielä jäljellä joukkueesta riippuen kolmesta viiteen ottelua. PYRY on noussut jo kahden pisteen päähän sarjakärki Ketterästä, ja ero takana oleviin on kasvanut.

IPK, Karhu HT, Porvoon Hunters ja JHT ratkovat runkosarjan sijat 3.-6. Runkosarjan neljä parasta saa kotiedun puolivälieriin, jonne paikkansa on jo varmistanut sarjan kärkikuusikko.

Kahdessa viimeisessä pudotuspelipaikassa ovat nyt kiinni AIK ja KJT, joiden takana kärkkyvät kahdeksan pisteen päässä KOOVEE ja S-Kiekko.

Viimeksi mainituilta pudotuspeleihin pääseminen vaatisi runkosarjan loppuun voittoputkia, ja toisaalta ylempänä olevilta joukkueilta tappioita.

Suomi-sarjan otteluohjelman ja tilastot löydät täältä.