keskiviikko, 23 joulukuu 2015 11:47

Suomi-sarja // Sarjakärki pestasi meritoituneen oman kasvattinsa

Kirjoittanut
Jarno Lippojoen (kuvassa) setä Jari Lippojoki on yksi Ketterän pelaajalegendoista 1980- ja 1990-luvuilta. Jarno ei ole aiemmin pelannut Ketterän edustusjoukkueessa. Jarno Lippojoen (kuvassa) setä Jari Lippojoki on yksi Ketterän pelaajalegendoista 1980- ja 1990-luvuilta. Jarno ei ole aiemmin pelannut Ketterän edustusjoukkueessa. Jukka Salminen

Suomi-sarjan kärkipaikalta joulutauolle lähtenyt Imatran Ketterä teki kaksi kovan luokan pelaajahankintaa juuri ennen joulua. Ketterä pestasi puolustaja Jarno Lippojoen ja hyökkääjä Sami Ryhäsen.

Lippojoki, 29, on Ketterän oma kasvatti, mutta aikuisuransa hän on pelannut Liigassa ja Mestiksessä seuroinaan SaiPa, JYP, Jukurit, KooKoo, SaPKo ja D Team.

Liigassa Lippojoki voitti yhden SM-kullan JYPin riveissä. Mestiksessä tilille kertyi mestaruus ja kaksi hopeaa KooKoossa. Viime kaudella kovasta laukauksestaan tunnettu puolustaja voitti Mestiksen puolustajien maalipörssin (tehot 13+15=28), ja hänet valittiin tähdistökentälliseen.

Tämän kauden Lippojoki aloitti Ranskan pääsarjassa Lyonin riveissä, mutta sopimus purettiin. Ketterän kanssa tehty sopimus kattaa tämän ja ensi kauden.

Sami Ryhänen, 35, ei ole aiemmin pelannut Ketterässä, mutta eteläkarjalaiselle kiekkoyleisölle hän on tuttu pelaaja SaiPan Liiga-joukkueesta kausilta 2006-2008.

SaiPan lisäksi hän on edustanut Suomessa pääsarjatasolla Tapparaa, Lukkoa sekä Bluesia ja Mestiksessä UJK:ta, KJT:ta, HC Salamoita ja LeKiä. Kiekkokiertolaisen viisi edellistä kautta ovat kuluneet ulkomailla.