tiistai, 03 marraskuu 2015 14:01

Suomi-sarjasta vauhtia hakeva Seikola: "Harmittaisi, jos en nyt kokeilisi"

Kirjoittanut Riku Saari
Vuosina 2008-2010 Seikola tahkosi Tampereen Ilveksessä. Vuosina 2008-2010 Seikola tahkosi Tampereen Ilveksessä. Marko Hannula

Suomi-sarjan nousija- ja jumbojoukkue VG-62 saa tulevan lauantain AIK-otteluun todellisen vahvistuksen, kun lähes 700 pääsarjaottelua Suomessa ja Ruotsissa tahkonnut puolustaja Markus Seikola liittyy joukkueeseen, ainakin yhden ottelun ajaksi.

 

Kun pudotuspelit lasketaan mukaan, 33-vuotiaan konkaripuolustajan ottelusaldo kiipeää 700 ottelun yli.

– Emmää mikään konkari ole, vaan nuori koltiainen. Jos olisin 43-vuotias, se olisi eri asia, Seikola tarkentaa.

Joka tapauksessa, Seikola on Suomi-sarjaan todella järeän luokan puolustaja. Syy alemmalla sarjaportaalla piipahtamiseen löytyy haastavista loukkaantumishuolista.

Kahdella viime kaudella Seikola pelasi TPS:n Liiga-joukkueessa yhteensä vain 30 ottelua. Pahimmillaan taukoa peleistä tuli 13 kuukautta.

Tämän syksyn Seikola on kuntouttanut itseään huolella ja harjoitellut Suomi-sarjassa pelaavan VG-62:n edustusjoukkueen mukana.

– Kuntoutusta on tehty rauhassa, ei tässä ole kiire mihinkään. Oli täysin tiedossa, että paluu peleihin menee myöhään syksyyn, Seikola kertoo.

Yhden ottelun sopimus Suomi-sarjaan on Naantalissa asuvan Seikolan kiitos siitä, että hän on saanut jääaikaa kotikulmillaan. Kysymykseen pelikunnosta tulee nopea ja selvä vastaus.

– Terve! Pitkästä aikaa on sellainen olo, ettei tarvitse miettiä, että joku paikka pettäisi. Siihen on palanut aikaa ja rahaakin, mutta mitäpä et tekisi kroppasi ja työkalusi eteen.

– Jos en nyt kokeile pelaamista, saattaisi harmittaa kahden vuoden päästä, jos en kokeilisi. Se on sitten myös henkisesti fine, Seikola kertoo kovasta halustaan palata ammattilaiskaukaloihin.

Yhtään Suomi-sarjan peliä Seikola ei muista ainakaan tällä kaudella nähneensä, mutta tietää sarjan olevan kovatasoinen ja vauhdikas.

– Kyllä on kova suoritus vetää Suomi-sarjan kausi läpi. Siellähän on melkein yhtä paljon matkoja kuin Mestiksessä ja Liigassa. 

– Siellä on lahjakkaita pelaajia, jotka ovat valinneet jääkiekon sijasta koulutuksen tai muun työn. Osalla on varmasti tavoitteena mennä vielä uralla eteenpäinkin, Seikola kehuu.

Kauden avaukseen Seikola lähtee maltillisin tavoittein.

– Yritetään luistella laitoja pitkin, että pysyy pystyssä, hän naurahtaa.

Suomi-sarjan otteluohjelma täällä.

Kaikki taulukot ja tilastot täällä.