maanantai, 28 syyskuu 2015 13:44

IPK porskuttaa Suomi-sarjan kärjessä maalierolla 29-3: ”Hurjalta näyttää”

Kirjoittanut Riku Saari
IPK porskuttaa Suomi-sarjan kärjessä maalierolla 29-3: ”Hurjalta näyttää” Riku Saari

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Iisalmen Peli-Karhut on aloittanut kauden vakuuttavasti. Kolmen ottelun jälkeen maalisuhde on murskaava 29-3. Päävalmentaja kehottaa laittamaan jäitä hattuun.

Kauden ensimmäisissä otteluissa Kiekkokopla kaatui kahdesti (10-0, 6-0). Viikkoa myöhemmin myös KOOVEE totesi IPK:n paremmaksi selkein 13-3-lukemin. Iisalmelaisten päävalmentaja Jukka Niiranen toppuuttelee puhelimitse antamassaan haastattelussa.

– Hurjaltahan se näyttää, jos pelkkiä tilastoja katsoo. Vaikea arvioida, mihin nämä meidän vastustajat sijoittuvat. Vasta täyden kierroksen jälkeen voidaan arvioida paremmin sarjataulukkoa. Voittipa sitten yhdellä tai kymmenellä maalilla, niin samat pisteet siitä saa.

– Mutta hyvä alku ollaan saatu. Aktiiviseen pelaamiseen ja hyökkäyspeliin olen erityisen tyytyväinen. 

Maalikarkelot ovat nostaneet joukkueen nimimiehet pistepörssin kärkeen, jonka kärkinelikon ovat vallanneet Jere Savolainen (4+6), Simo Mertanen (4+5), Jani Lyytinen (0+9) ja Niko Putkonen (4+4). Sarjan kymmenen tehokkaimman joukkoon mahtuvat myös Anton Kokkonen (2+6) ja Henri Kivioja (4+2). Kaikkiaan pisteille on päässyt 19 pelaajaa.

– Meillä on tasainen joukkue, joka on säilynyt lähes samana viime vuodesta. Kyllä laajat onnistumiset näkyvät kopissa, kaikki luottavat kaikkiin. Itseluottamushommasta tämä on aika paljon kiinni, sillä tavallakin hyvä alku. Hyvällä tiellä ollaan tässä vaiheessa.

Koska osalla pelaajista on 90 kilometrin matka harjoituksiin, kesäharjoitukset olivat omatoimisia.

– Ne asiat, joita on pyritty parantamaan, niissä on menty eteenpäin. Tapasimme joukkueen kanssa vain muutaman kerran kesän aikana. Jokaisen kanssa sovittiin, mitä fyysisiä asioita kesän aikana täytyy parantaa. Hyvin on porukka vastannut huutoon, Niiranen kiittelee.

– Onhan siinä sekin, että jos kesällä polttaa langan loppuun, miten sitä jaksaa talvella ajella aina tunnin harjoituksiin, valmentaja muistuttaa.

Sarjataulukossa puhtaalla pelillä jatkavat IPK:n lisäksi Nokian PYRY ja Jyväskylän D-kiekko. Viikonloppu toi kauden avauspisteen myös Forssan FPS:lle ja Joensuun Kiekkokoplalle.

Ensi viikonloppuna iisalmelaisten matka jatkuu lauantaiksi Kaarinaan ja sunnuntaiksi VG-62:n vieraaksi Naantaliin.

– Se on taas täysin eri kapina. Hyvällä tiellä ollaan tässä vaiheessa. Normaalisti treenataan tämä viikko. Pelaajat haluavat panostaa sen verran, että lähdettäisiin jo perjantaina liikkelle ja oltaisiin jossain matkan varrella yötä, Niiranen kertoo viikon suunnitelmista.