lauantai, 26 syyskuu 2015 20:32

Hyrylässä dramaattinen päätöserä: ”Vain Ruotanen puuttui”

Kirjoittanut Riku Saari
JHT:n sinnikkyys palkittiin kolmannessa erässä JHT:n sinnikkyys palkittiin kolmannessa erässä Riku Saari

Tuusulalainen KJT ja Kalajoen JHT ottivat yhteen Hyrylän urheilupuistossa. Vauhdikas ottelu oli kaksi erää kotijoukkueen hallinnassa. Sitten tapahtui romahdus.

Kotijoukkue KJT vei ottelua kaksi ensimmäistä erää ja johti vielä toisella erätauolla Juuso Perttilän ja Jere Karjalaisen maaleilla 2–0.

– Hyvätasoinen Suomi-sarjan peli. Molemmilla näkyi rakenteita pelissä. Toisen erän jälkeen oli tunne, että meillä ei ole hätää. Pitää saada vaan kiekkoa röyhkeämmin maalille, JHT-valmentaja Timo Keppo kuvaili joukkueensa henkistä tilaa takaa-ajoasemassa.

Valmentaja oli oikeassa. Vierasjoukkue tuli kolmanteen erään ryminällä. Heti erän ensimmäisessä vaihdossa JHT:n Henri Allen irrotti joukkueensa kipsistä 2–1-kavennusmaalilla. Tämä hyydytti kotijoukkueen ja JHT otti ottelun hallintaansa. Päätöserän viimeisillä minuuteilla KJT sortui jäähyilyyn. JHT:n Matti Kivisilta ja Tomi Gronoff käänsivät ottelun dramaattisesti kahdella ylivoimalla tehdyllä osumalla.

– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme hyvin. Katsoin jo ensimmäisessä erässä, että heidän ylivoimansa on vaarallinen. Sisimmässäni toivoin, ettei tarvitse vääntää paljoa alivoimaa, KJT-valmentaja Joni Petrell kuvaili ottelun jälkeen.

– Aloimme pelkäämään virheitä. Hölmö passiivisuus näkyi. Siinä kävi sellainen Suomi-Ruotsi-juttu, vain Ruotanen puuttui viivalta, Petrell kuvaili kolmannen erän notkahdusta.

Sekä kavennusmaalin että ratkaisevan 3–2-voitto-osuman syötti JHT:n kovan tason paluumuuttaja, 30-vuotias konkari Juho Joki-Erkkilä. Miehen hymy levisi korviin asti, kun keskustelu kääntyi voitto-osuman upeaan syöttöön.

– Meillä ei koko joukkueella alussa oikein mikään onnistunut. Kolmas erä oli meiltä hyvä. Siinä tuli pieniä nopeita käännöksiä, joista vastustaja joutui rikkomaan. Saatiin meidän ketjullekin se helpottava ylivoimamaali, josko se peli siitä aukeaisi meilläkin, Joki-Erkkilä kertoi tyytyväisenä. Mestistä ja Suomi-sarjaa vuosikaudet tahkonneen Joki-Erkkilän tarkemmat kuulumiset luettavissa alkuviikosta.

JHT:n lauantaina jo seitsemän tuntia ajellut bussi kurvasi yöksi Hyvinkäälle, josta matka jatkuu sunnuntaiaamuna Forssaan FPS:n vieraaksi. 

KJT huilaa sunnuntaina, mutta joukkueella on valmentajan sanoin edessään haastava "kolmen ottelun härkäviikko", joka alkaa keskiviikkona Porvoossa ottelulla Huntersia vastaan.

 

Lauantain tulokset:

HCIK - PYRY 1-5

Ketterä - KHT 3-2

S-Kiekko - FPS 4-3 VL

KJT - JHT 2-3

AIK - VG-62 5-0

Iisalmi IPK - KOOVEE 13-3

Sunnuntain ottelut:

13:00 D-Kiekko - VG-62

16:00 Kiekkokopla - KOOVEE

16:00 Hunters - KHT

16:00 PYRY - S-Kiekko

17:00 FPS - JHT

Kaikki tilastot ja sarjataulukko:

http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/otteluohjelmat-ja-tilastot/