maanantai, 21 syyskuu 2015 08:53

Suomi-sarja // IPK ja D-Kiekko kärkeen: ”Eipä paljon enempää voi vaatia”

Kirjoittanut
Jani Lyytinen teki IPK:lle tehot 0+7=7 kahdessa ottelussa. Kuvassa Lyytinen on rullakiekkojoukkueensa Vuorelan Veikkojen peliasussa. Jani Lyytinen teki IPK:lle tehot 0+7=7 kahdessa ottelussa. Kuvassa Lyytinen on rullakiekkojoukkueensa Vuorelan Veikkojen peliasussa. Pasi Mennander

Suomi-sarjan runkosarja käynnistyi perjantaina, ja otteluita oli ohjelmassa myös lauantaina ja sunnuntaina. Avausviikonlopun jälkeen sarjan kärjessä ovat Iisalmen Peli-Karhut ja jyväskyläläinen D-Kiekko.

IPK murskasi lauantaina Joensuussa sarjanousija Kiekkokoplan maalein 10-0, ja seuraavana päivänä iisalmelaiset murskasivat Kiekkokoplan kotikaukalossaan maalein 6-0.

- Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen viikonloppu. Kuusi pistettä maalierolla 16-0, IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen tuumi iisalmelaisseuran verkkosivuilla.

- Eipä paljon enempää joukkueelta voi vaatia. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi lauantain KOOVEE-peliä.

Kiekkokoplan tavoin Suomi-sarjaan täksi kaudeksi noussut D-Kiekko sen sijaan aloitti huomattavasti paremmin.

Jyväskyläläisjoukkue kaatoi lauantaina kotonaan S-Kiekon maalein 4-3, ja sunnuntaina D-Kiekko kukisti vieraskaukalossa sarjanousija Uleåborg AIK:n 3-1.

Avausviikonlopun tehokkaimmat pelaajat olivat IPK:n Jere Savolainen (3+4=7), Jani Lyytinen (0+7=7), Simo Mertanen (2+3=5) ja Anton Kokkonen (2+3=5) sekä Huntersin Otto Cichoracki (2+3=5).

IPK:n ja D-Kiekon jälkeen sarjassa kolmantena on Porvoo Hunters. Uudenmaan paikallispelissä Hunters kaatoi perjantaina KJT:n 6-3. Sunnuntaina porvoolaisjoukkue taivutti Imatran Ketterän voittomaalikilpailun päätteeksi 4-3.

Suomi-sarjan sarjataulukko ja otteluohjelma.