tiistai, 04 elokuu 2015 10:33

Suomi-sarja: Juho Joki-Erkkilä palaa JHT:n hyökkäyskalustoon

Kirjoittanut
Tehokkaimmalla Mestis-kaudellaan Joki-Erkkilä iski LeKille runkosarjassa pisteet 9+12=21. Tehokkaimmalla Mestis-kaudellaan Joki-Erkkilä iski LeKille runkosarjassa pisteet 9+12=21. Marko Hannula

Suomi-sarjan pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella jäänyt Kalajoen JHT on saanut riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun kalajokelaisseuran oma kasvatti Juho Joki-Erkkilä palaa JHT:n vahvuuteen.

30-vuotias Joki-Erkkilä edusti kasvattajaseuraansa edellisen kerran kaudella 2003-2004, jolloin JHT pelasi II divisioonassa. Tuon jälkeen hän siirtyi Tapparan A-nuoriin, ja kaudet 2006-2012 kuluivat Mestiksessä Sportin ja LeKin peliasussa.

Mestiksen runkosarjaotteluita hyökkääjälle kertyi 249 tehoin 40+55=95. Mestis-kausien jälkeen hän pelasi Suomi-sarjaa KOOVEEn ja Nokian Pyryn riveissä, ja 101 runkosarjaottelussa Joki-Erkkilä iski pisteet 43+81=124. Viime kaudella hän oli Nokian Pyryn neljänneksi paras pistemies tehoin 9+22=31.

- Paluuseeni vaikuttivat halu pelata kotikaupungin joukkueelle, suvun asuminen Kalajoella sekä minulle ja avovaimolleni hyvin loksahtaneet työkuviot, Joki-Erkkilä kommentoi JHT:n verkkosivuilla.

Joki-Erkkilä on kunnostautunut myös rullakiekon saralla, ja heinäkuussa hän saavutti Rullaleijonien riveissä MM-hopeaa.

JHT:n sopimuspelaajat 4. elokuuta:

Puolustajat:

Iiro Ojala
Teemu Seilonen
Viljami Hannula

Hyökkääjät:

Tomi Gronoff
Joonas Heikkilä
Juho Joki-Erkkilä
Kallemarkus Manninen
Henri Mustonen
Jarno Palola
Peteris Pujats
Tommi Rintasalo
Kai Yliuntinen

Päävalmentaja: Timo Keppo