perjantai, 19 syyskuu 2014 12:16

Suomi-Sarja // S-Kiekko: ”Junioripuolemme on ollut hyvässä nosteessa”

Kirjoittanut

Suomi-Sarjan runkosarjan viime kauden kakkonen seinäjokelainen S-Kiekko putosi viime kaudella playoffseissa jo neljännesfinaalivaiheessa JHT:n oltua vahvempi. Viime kauden joukkueestaan S-Kiekko menetti muun muassa hyökkääjäkonkari Tuomas Takalan ja puolustaja Jussi Pernaan.

- Nuoruudenintoa meillä on nyt paljon joukkueessa, ja olemme hyviä luistelemaan. Harjoituspelit osoittivat, että meillä on myös paljon korjattavaa. Yksi suurimmista kehityskohteista on maalinteko ja erikoistilannepelaaminen. Erikoistilannepelaamista emme harjoitelleet oikeastaan yhtään ennen harjoituspelejä, ja se näkyi suorituksissamme. Nyt sekin osa-alue pitäisi saada toimimaan, kun kausi alkaa, päävalmentaja Nicklas Hudd kertoo.

- Viime kauden jälkeen pelaajavaihtuvuus oli Suomi-Sarjan joukkueelle hyvin tyypillistä. Osa pelaajista lähti Mestikseen ja osa alempiin sarjoihin. Jotkut lopettivat tai siirtyivät alempiin sarjoihin esimerkiksi perhesyiden tai työn takia.

Tähän joukkoon kuuluvat myös kokeneet Takala ja Pernaa. Takala toimii S-Kiekon junioripuolella urheilutoimenjohtajana, ja Pernaa keskittyy töihin ja perhe-elämään. Pernaa pelaa toki tulevalla kaudella kasvattajaseurassaan Kauhavan Hela-Kiekossa 2. divisioonassa.

- Takalan pysyminen organisaatiossa on tärkeä asia seinäjokelaisen jääkiekkoilun kannalta, ja lähdemme tavoittelemaan paikkaa Mestiksestä. Tämä edellyttää sitä, että pelaamme hyvin tulevalla kaudella ja saamme muutenkin asiat siihen kuntoon. Sarjanousu tapahtuu kaikin puolin vasta työteon kautta. Pohjanmaan kannalta olisi hyvä, että Seinäjoella pelattaisiin Mestistä Sportin noustua Liigaan.

- Oma junioripuolemme on ollut hyvässä nosteessa, ja viime kaudellakin monet omista junioreistamme pääsivät pelaamaan Suomi-Sarjassa. Tätä puolta on tarkoitus kehittää edelleen.