perjantai, 19 syyskuu 2014 09:48

Suomi-Sarja // RoKi: ”Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon”

Kirjoittanut

Suomi-Sarjan kärkikahinoissa jo vuosien ajan pelannut RoKi lähti viime kaudella playoffseihin runkosarjan piikkipaikalta, mutta rovaniemeläisten tie tyssäsi jo neljännesfinaaleissa tulevaa mestaria KeuPa HT:ta vastaan tasaisten vaiheiden jälkeen.

Alkavaan kauteen RoKi lähtee jälleen yhtenä sarjan ennakkosuosikeista toisen kautensa rovaniemeläisjoukkueen päävalmentajana aloittavan Petteri Hirvosen johdolla.

- Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, ja ei meillä voi olla muuta tavoitetta kuin mestaruus. Jos puhuisimme jostain sijoista neljä-viisi, olisi se silmälumetta. Meillä on viime kauden tavoin urheilullinen joukkue, ja peli- sekä jalkanopeuden saralla olemme sarjan kärkeä, päävalmentaja Hirvonen naulaa.

Viime kauden jälkeen RoKi menetti 3. divisioonassa pelaavaan Kemijärven Kiekkoon kolme parasta pistemiestään Vesa Inkeröisen, Joonas Wedmanin ja Jarkko Kostamon sekä monivuotisen luottopuolustaja Jari Laakon. Lisäksi tehokas puolustaja Henri Joki-Erkkilä siirtyi Ranskaan.

- Meiltä lähti pois neljä kolmivuorotyötä tekevää pelaajaa. Muun muassa Inkeröinen on pelannut pitkään RoKissa, mutta kolmekymppisellä perheellisellä miehellä kolmivuorotyön, perhe-elämän ja Suomi-Sarjassa pelaamisen yhdistäminen kävi jo mahdottomaksi. Suomi-Sarjassa pelataan, harjoitellaan ja matkustetaan paljon, ja tämä asettaa haasteensa muillekin perheellisille miehille.

- Tilalle tuli nuorta voimaa lähinnä muista Suomi-Sarjan joukkueista ja Kärppien A-nuorista. Lisäksi uusi maalivahtimme Tuomas Saarela torjui viime kaudella Mestiksessä Sportin maalilla. Joukkueessa on nyt vain yksi 1980-luvulla syntynyt pelaaja, joten joukkue on nuorentunut kovasti. Harjoitusotteluissa pelasimme melko kokeiluluontoisilla kokoonpanoilla, koska mukana oli paljon tryoutilaisia. Viimeiset pari viikkoa ollaan harjoiteltu sillä joukkueella millä lähdetään sarjaan, SM-liigassakin valmentanut Hirvonen päättää.