perjantai, 19 syyskuu 2014 08:36

Suomi-Sarja // Red Ducks: ”Mestaruus on tavoitteena”

Kirjoittanut

Vaasalainen Red Ducks lähtee alkavaan Suomi-Sarjan kauteen vahvistuneena ja kovin tavoittein. Entisen Mestis-jyrän Pete Suonpään luotsaama vaasalaisjoukkue säilytti viime kaudella sarjapaikkansa vasta putoamiskarsintojen, mutta nyt suunta on ainakin joukkueen tavoitteiden mukaan toinen.

- Meillä on joukkueessa terävä kärki, ja ratkaisijoiden rintama on kokonaisuutenakin laaja. Joukkueemme on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mestaruus on tavoitteena, päävalmentaja Suonpää kertoo.

Suonpää kiekkoili aikuisuransa ajan pääasiassa Vaasan Sportin riveissä, ja peliura päättyi vuonna 2012. Pelaajauran aikana syntyneistä kontakteista hän uskoo olevan hyötyä alkuvaiheessa olevalla valmennusuralla. Red Ducksin riveissä myös pelaa paljon entisiä Sportin pelaajia, joista kovimmat meriitit on parin vuoden takaisella Mestiksen all stars -hyökkääjä Mika Halavalla, joka on Suonpään entinen joukkuetoveri. Joukkueeseen liittyi juuri sarjan kynnyksellä myös Sportissa pelannut hyökkääjä Jani Kiviniemi, joka pelasi Red Ducksissa osan toissa kaudesta.

- Halava on meidän oma sopimuspelaaja, ja hänen lisäkseen joukkueessa pelaavat muun muassa Oskari Hakomäki ja Markus Nässlin, jotka ovat pelanneet Mestistä Sportissa. Sportin liigajoukkueen suuntaan ei ole olemassa virallista yhteistyösopimusta, mutta yksi heidän organisaatioon kuuluva nuori puolustaja pelaa meillä pitkällä lainasopimuksella. Hyppy Suomi-Sarjasta Liigaan on iso, mutta A-nuorten pelaajille Suomi-Sarja voisikin olla kehittävä paikka.

Harjoitusottelukaudella Red Ducks pelasi vain neljä ottelua.

- Tarkoitus on säästää kiimaa itse sarjaan. Sen vuoksi ei pelattu enempää harjoitusotteluita. Minulla on päävalmentajana vielä paljon opittavaa joukkueesta, koska pelaajisto vaihtui aika paljon viime kauden jälkeen. Neljänkin harjoitusottelun aikana sain kuitenkin paljon infoa siitä mitä asioita pitää parantaa, ja niihin on keskitytty harjoittelussa.