torstai, 18 syyskuu 2014 10:30

Suomi-Sarja // Pyry: ”Lähdetään parantamaan viime kaudesta”

Kirjoittanut

Nokian Pyry pelasi toissa kaudella Mestiksen karsintasarjassa yhdessä RoKin, KeuPa HT:n ja HC Keski-Uusimaan kanssa. Viime kaudella Pyryn sijoitus romahti Suomi-Sarjassa roimasti, ja sarjapaikka säilyi vasta Suomi-Sarjan putoamiskarsintojen kautta.

- Lähdetään parantamaan viime kaudesta. Playoffseihin tähdätään ja olemme päässeet eteenpäin, jos sinne päästään. Meidän joukkue on tiivis porukka, ja joukkueessa on hyvä henki. Mukana on jonkin verran kokeneita pelaajia, jotka tuovat porukkaan oikeanlaista johtajuutta, päävalmentaja Pasi Saarinen kertoo.

Saarinen nimettiin kesken viime kauden Nokian Pyryn päävalmentajaksi, ja nyt hänellä alkaa ensimmäinen kokonainen kausi nokialaisten päävalmentajana.

- Kauden viimeiset neljä viikkoa olin mukana viime talvena ja pääsin vähän tutustumaan joukkueeseen tuona aikana. Kentällisen verran lähti pelaajia pois, ja toinen kentällinen tuli tilalle.

Pyry vahvistui viime kauden jälkeen muun muassa LeKin Mestis-joukkueesta saapuneilla Jarkko Pyymäellä ja Mika Niemellä sekä KOOVEEsta Nokialle palaavalla Juho Joki-Erkkilällä. Lähes 400 SM-liigan runkosarjaottelua pelannut Pyymäki on lähtöisin Nokialta, ja hänet valittiin Pyryn kapteeniksi. Niemi on pelannut SM-liigassa yli 200 ottelua, ja Joki-Erkkilä on pelannut Mestistä kuuden kauden ajan.

- He ovat hyviä pelaajia tähän sarjaan, mutta me pyrimme pelaamaan joukkueena. Työsarkaa riittää vielä, koska Nokialla oli huono jäätilanne harjoituskaudella. Harjoitusotteluista jäi melko sekava maku, mutta sarjapelien alettua päästään taas paremmin hommaan kiinni.

- Vastustajista on vaikea sanoa juuri mitään tässä vaiheessa, mutta Suomi-Sarja tulee olemaan tulevalla kaudella varmaan kovempi kuin koskaan. Hyviä Mestis-tason pelaajia pelaa nyt paljon sarjaporrasta alempana, pelaajaurallaan lähes 500 SM-liigan runkosarjaottelua tahkonnut Pasi Saarinen päättää.