torstai, 18 syyskuu 2014 08:31

Suomi-Sarja // Ketterä: ”Yritteliäs ja liikkuva joukkue”

Kirjoittanut

Imatran Ketterä lähtee alkavaan kauteen playoff-paikka mielessään. Viime kaudella joukkueen taival katkesi Suomi-Sarjan neljännesfinaaleissa, kun Bewe TuusKi laittoi imatralaisjoukkueen kesälomille otteluvoitoin 2-1.

Viime kauden jälkeen Ketterän pelaajisto on vaihtunut jonkin verran ja päävalmentajana toimii Jari Lifländer, joka on toiminut pitkään Ketterän valmennuspäällikkönä. Lifländer edusti aikanaan pelaajana Ketterää 1. divisioonassa.

Ketterä pelasi ennen kauden alkamista viisi harjoitusottelua, joissa imatralaisjoukkue kohtasi muun muassa SaiPan ja Jokipoikien A-nuoret sekä Kotkan Titaanien 2. divisioonajoukkueen.

- Harjoitusotteluita piti olla alun perin kahdeksan, mutta kolme peruuntui erilaisten sattumusten takia. Ensimmäisissä harjoitusotteluissa pelaajat olivat vielä vähän kesätunnelmissa, mutta hyvä maku harjoitusotteluista jäi minulle kokonaisuutena. Monenlaisia asioita pitää vielä kehittää, että peli on uomissaan.

Täksi kaudeksi Ketterä sai riveihinsä muun muassa SaiPassa ja Jukureissa edelliskausina pelanneet hyökkääjä Ville Paalasen ja KooKoon organisaatiosta siirtyneen Jesse Koskisen. Kouvolaan suuntasi sen sijaan viime kauden tehohyökkääjä KooKoo-kasvatti Niklas Appelgren. Tutuista pistenikkareista Imatralla jatkavat esimerkiksi Suomi-Sarjan pistepörssin viime kauden kakkonen Arttu Reponen, Ville Immonen ja Olli Jokinen.

Paluumuuttaja Jesse Ryhänen on Ketterälle yksi mieluisa vahvistus. Ryhänen pelasi viime kaudella Joensuun Kiekkokoplassa 2. divisioonaa, mutta Ketterän riveissä hän on esiintynyt tehokkaasti kausina 2010-2013.

- Viime kauden pelaajista osa lopetti ja osa siirtyi urallaan eteenpäin. A-nuorista tuli uusia kavereita tilalle, ja kaiken kaikkiaan vaihtuvuus oli maltillista. Pyritään olemaan yritteliäs ja liikkuva joukkue. Tähtäämme playoffseihin, mutta kausi on pilkottu pienempiin pätkiin, jotka sisältävät omat tavoitteensa.