torstai, 18 syyskuu 2014 08:25

Suomi-Sarja // Jokipojat: ”Pystymme suoraviivaisesti päättämään hyökkäyksiä”

Kirjoittanut

Joensuun Jokipojat sijoittui Mestiksessä viime kaudella seitsemänneksi, mutta joensuulaisjoukkue jäi kauden jälkeen ilman Mestis-lisenssiä. Jokipojat sai lisenssin Suomi-Sarjaan, ja tällä sarjatasolla edellisen kerran kaudella 2003-2004 esiintynyt joensuulaisjoukkue pyrkii nyt uuteen nousuun uudella ilmeellä.

Jokipoikien päävalmentajana toimii vasta 25-vuotias Niko Eronen, jolla kuitenkin on jo takana kaksi kautta päävalmentajana Suomi-Sarjassa.

- Pelasimme vain kaksi harjoitusottelua, mutta niistäkin saimme hyvää infoa. Hyökkäyspelaaminen on ehdottomasti meidän vahvuus, ja pystymme suoraviivaisesti päättämään hyökkäyksiä. Maalipaikkoja syntyy kiitettävästi. Omat haasteensa meille asettaa pelaamattomuus. Viisikoiden kiekoton peli kaipaa kehittämistä, ja tätä ei päästy kehittämään vähäisen harjoitusotteluiden määrän takia, päävalmentaja Eronen kertoo.

Viime kauden Mestis-joukkueesta Jokipojissa jatkoivat hyökkääjät Ville Halonen ja Jesse Paukku, jotka ovat joensuulaisseuran omia kasvatteja, sekä maalivahti Mikael Edelmann. Seuran viime kauden A-nuorista edustukseen nousivat hyökkääjät Jyri Laasonen ja Juuso Sahlman.

Omista kasvateistaan Jokipojat kotiutti Kokkolan Hermeksestä hyökkääjät Jesse Jormanaisen ja Eetu Rissasen, Kajaanin Hokista hyökkääjä Samu Pitkäsen ja Nokian Pyrystä puolustaja Jere Niemelän.

Lisäksi yli 300 Mestiksen runkosarjaottelua Jokipoikien riveissä pelannut Heikki Puustinen harjoittelee kasvattajaseuransa mukana.

- Heikki hakee paikkaa ulkomailta, mutta nyt näyttää siltä, että hän avaa kauden meidän kanssa. Haemme vielä 2-3 pelaajaa, mutta niiden suhteen mikään ei ole vielä varmaa.

Jokipoikien tavoitteet ovat selkeät.

- Tavoitteena on voittaa sarja. Ensisijaisesti lähdemme tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa, ja sen jälkeen mestaruutta. Tämä on realistinen tavoite. Muista joukkueista esimerkiksi Nokian Pyry, Forssan Palloseura ja Kokkolan Hermes ovat kovia, viime kaudella mikkeliläistä Hydraulic Oilersia Suomi-Sarjassa valmentanut Eronen päättää.