keskiviikko, 17 syyskuu 2014 12:32

Suomi-Sarja // HC Satakunta: ”Tehdään asiat ammattimaisesti, vaikka ei ollakaan ammattilaisia”

Kirjoittanut

Viime kaudella putoamiskarsintojen kautta Suomi-Sarjan sarjapaikkansa säilyttänyt HC Satakunta lähtee alkavaan kauteen uuden päävalmentajan Kari Makkosen komennossa. Mittavan pelaajauran tehnyt Makkonen on valmentanut 2000-luvulla muun muassa Mestiksessä Jukureita ja TUTO Hockeyta.

- Viime kaudella en valmentanut missään, ja tulin vasta syyskuun alussa mukaan HC Satakunnan toimintaan. Paljonhan tässä on ollut uuden opettelua, vaikka olen koko ikäni ollut tekemisissä jääkiekon kanssa, 59-vuotias Makkonen tuumii.

- Viime kauden päävalmentaja Pasi Tuominen jatkaa joukkueessa nyt kakkosvalmentajana, ja hänestä on paljon apua, koska hän tuntee viime kauden pelaajat.

HC Satakunnalla on tällä hetkellä laaja pelaajarinki, mutta osa pelaajista kärkkyy vielä pelipaikkoja ulkomailta ja Mestiksestä. Mukana ringissä ovat muun muassa yli 200 SM-liigan runkosarjaottelua pelannut hyökkääjä Ossi Pellinen ja Mestiksen vuoden tulokkaaksi kaudella 2011-2012 valittu Samuli Virkkunen, jotka pelasivat joukkueessa jo viime kaudella. Pellinen oli viime kaudella HC Satakunnan paras pistemies.

- Pelaajarunko on pysynyt hyvin kasassa, ja viime kauden sijoitusta lähdetään parantamaan. Sarjasta tulee varmasti mielenkiintoinen ja tasainen. Oman lisänsä pelaamiseen tuo siniviivan siirto, joka kasvatti hyökkäysaluetta. Tämä tuo lisää tilaa ylivoimapelille, ja saa nähdä kasvaako ylivoimamaalien määrä.

NHL:ssäkin pelaajaurallaan esiintyneen Kari Makkosen periaatteet eurajokelaisjoukkue HC Satakunnan toiminnan suhteen ovat selvät.

- Suomi-Sarjassa ei puhuta rahasta, mutta meidän joukkueessa asiat tehdään ammattimaisesti vaikka ei ollakaan ammattilaisia.  Sitoudutaan harjoitteluun ja tehdään oheisharjoitteluita myöten asiat hyvin. Tähän joukkueeseen ei tulla leikkimään, Makkonen päättää.