tiistai, 16 syyskuu 2014 15:23

Suomi-Sarja // FPS: ”Olemme jakaneet kauden pätkiin”

Kirjoittanut

Forssan Palloseura pelasi aikanaan SM-liigassa kahden kauden ajan (1975-1977), ja tämän jälkeen forssalaisjoukkue kuului kolmen vuosikymmenen ajan 1. divisioonan ja sen seuraajan Mestiksen vakiokalustoon.

Viime kaudella FPS sijoittui Suomi-Sarjassa toiseksi, ja joukkueen pelaajarunko on pysynyt hyvin kasassa. Päävalmentajana sen sijaan aloittaa Santeri Immonen, joka palasi Suomeen pitkältä Euroopan kierrokseltaan.

- 14 vuotta vierähti maailmalla, ja olen nyt uudessa tilanteessa. Joukkue pelasi vaihtelevalla menestyksellä yhdeksän harjoitusottelua, ja itselleni tämä harjoitusottelukausi oli tärkeä pelaajiin tutustumisen kannalta. Vastustajien tarkkailu sen sijaan jäi vähemmälle, viimeksi kaudella 1999-2000 Suomessa vaikuttanut Immonen kertoo.

1990-luvulla Jokereissa, KalPassa ja Ässissä yli 200 SM-liigan runkosarjaottelua puolustajana pelannut Immonen siirtyi vuonna 2000 Englantiin, mistä matka jatkui Ruotsin kautta Ranskaan. Valmentajana hän toimi Ranskassa viisi kautta, joista osan pelaajavalmentajana.

- Pelasin aikanaan Ässissä yhdessä Timo Willmanin kanssa. Hän on sittemmin toiminut pitkään FPS:n organisaatiossa, ja Timolta kuulin FPS:n tarvitsevan päävalmentajaa. Nyt olen mielenkiintoisen haasteen edessä.

FPS:n riveissä jatkaa muun muassa joukkueen viime kauden paras pistemies Antti Tenkanen. Uusista pelaajista mielenkiintoinen nimi on TUTOn A-nuorista siirtynyt Tomas Javanainen, joka on takavuosien maalitykki Arto Javanaisen poika.

- Meillä on joukkueessa paljon kiekollista taitoa. Pystymme luomaan paljon maalintekopaikkoja, mutta viimeistelyssä pitää olla terävämpi. Pari harjoitusottelua hävittiin juuri sen vuoksi, että maalinteko ontui. Olemme jakaneet kauden pätkiin, ja jokaiselle pätkälle olemme asettaneet oman tavoitteen. Jos jokaisen pätkän tavoite täyttyy, pääsemme lähtemään pudotuspeleihin hyvistä asetelmista, päävalmentaja Immonen paaluttaa.