tiistai, 16 syyskuu 2014 15:07

Suomi-Sarja // Bewe TuusKi: ”Olemme yritteliäs joukkue ja pidämme yllä hyvää liikettä”

Kirjoittanut

Keväällä 2011 pelaajauransa päättänyt Simo Mälkiä valmensi viime kaudella nuorten Mestiksessä Espoon Blues-Akatemiaa. Nyt Mälkiä on uuden haasteen edessä, kun hän aloittaa ensimmäisen kautensa Bewe TuusKin miesten Suomi-Sarjan joukkueen päävalmentajana.

- Pelaajat Bewe TuusKissa eivät ole kuin pari vuotta vanhempia kuin Bluesin A-nuorissa, mutta Suomi-Sarjan pelaajat käyvät töissä tai opiskelevat, ja tämä asettaa valmentajallekin omat haasteensa, koska pelaajat ovat erilaisissa elämäntilanteissa junioreihin verrattuna, Liigassa ja Mestiksessä lähes 400 ottelua pelannut Mälkiä tuumii.

- Nyt teen valmennushommia ihan tosimielellä. Ammatti tästä on tarkoitus tehdä itselleni. Suomi-Sarjan joukkueessa toimiessa tehtäviin kuuluu tosin muutakin kuin valmentamista, ja kaikenlaista tässä oppii.

Viime kauden Bewe TuusKin joukkueesta pistenikkarit Tapani Nikkilä ja Juuso Perttilä jatkavat joukkueessa. Uusina miehinä joukkueeseen liittyivät muun muassa Jukureissa ja HC Keski-Uusimaassa viime kaudella hyökännyt Joel Lehtinen ja Jokipoikien A-nuorista siirtynyt maalivahti Akseli Uotila.

- Noin puolet pelaajista on vaihtunut viime kauden jälkeen. Teemme yhteistyötä Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa, ja pelaajia liikkuu molempiin suuntiin. Harjoitusotteluista pelasimme kaksi Kiekko-Vantaata vastaan, ja loput pelasimme Suomi-Sarjan joukkueita vastaan. Loppua kohti peli meni eteenpäin, ja kauteen voimme lähteä hyvillä mielin.

- Meillä on nuori joukkue, ja kokemattomuus on yksi heikkouksistamme. Keskittyminen pitää saada sille tasolle, että jänne kestää koko ottelun ajan, ja peli sujuu kurinalaisesti. Joukkueen nuoruudessa on myös hyvät puolensa. Olemme yritteliäs joukkue, ja pidämme yllä hyvää liikettä. Meillä on myös paljon osaamista hyökkäyspäässä.