tiistai, 06 marraskuu 2018 20:28

Suomen Cupin finaali: Ketterä hyökkää rohkeasti riskillä

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Imatran Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen odottaa perjantaina pelattavasta Suomen Cupin loppuottelusta tiukkaa taistelua. Ketterä kohtasi finaalivastustajansa KeuPa HT:n viimeksi puolitoista viikkoa sitten Mestiksen runkosarjaottelussa, joten Imatralla tiedetään, mitä on tulossa.

- KeuPa on vahva joukkue ja kokoonpano on säilynyt melkein samana viime vuodesta, Lehtonen mainitsee ja jatkaa, että KeuPan luotsin Niko Härkösen ajatukset ovat aika tuttuja.

- Istuttiin kolme vuotta ammattikorkeassa samassa luokkahuoneessa vierekkäin ja käytiin ruokapöydässä aina samat keskustelut.  Aika lailla tiedän, mitä sieltä tulee, Lehtonen naurahtaa.

Lehtonen uskoo molempien finaalijoukkueiden pelaavan hyvin samantyylistä jääkiekkoa: hyökätään rohkeasti koko viisikolla ja paikat vaihtuvat.

- Vähän riskialtista mutta rohkeaa jääkiekkoa. Uskon, että siitä tulee tosi tiukka matsi, ja voitto on pienistä asioista kiinni. Erikoistilanteet, puolustus, maalinteko, ne voivat ratkaista. Ottelu voi kääntyä kummalle tahansa.

Ketterän vahvimmat aseet ovat hyvä puolustus, kärsivällisyys, alivoimapelaaminen ja omanlainen kovuus.

- Koitetaan joukkueena onnistua paremmin kuin vastustaja. Silloin ollaan jo aika lähellä voittoa, Lehtonen arvioi.

Ja voittoa Ketterä lähtee tietysti hakemaan, sillä Suomen Cupin pokaali on yksi joukkueen suurimmista tavoitteista tällä kaudella.

Ketterä pelasi kuusi Suomen Cupin ottelua tänä syksynä, ja Lehtosen mielestä ne olivat erinomainen vaihtoehto tavallisille harjoitusotteluille.

- Kun peleissä on joku merkitys ja panos, niin silloin niistä saadaan enemmän irti ja pelit kiinnostavat enemmän pelaajia sekä valmentajia. Pelaan oikein mielelläni Suomen Cupin otteluja syksyllä.

Lehtonen ruotii, että joukkueen peli ja viisikoiden toiminta vielä vähän vaihtelee illasta toiseen ja hakee uomiaan, mutta kun tehdään lujasti töitä, niin parempaan päin mennään koko ajan. Jokainen päivä on aina vähän parempi kuin edellinen. Ja ilonaiheitakin on ollut kiitettävästi.

- Meidän puolustajien ja maalivahtien pelaaminen on ollut hyvää. Alivoimapelaamiseen olen tosi tyytyväinen, sillä siinä ollaan viime kauteen verrattuna selkeästi edellä, hän summaa.

Suomen Cupin loppuottelu pelataan osana Karjala-turnauksen yhteydessä järjestettävää Suomi-kiekkopäivää perjantaina 9. päivä marraskuuta. Helsingin Hartwall Arenassa pelattava ottelu alkaa klo 19.30 - otteluun ja sitä edeltäviin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy Ticketmasterin verkkopalvelusta tulostettavalla pääsylipulla. Tutustu koko Suomi-kiekkopäivän ohjelmaan täältä >>