keskiviikko, 19 syyskuu 2018 10:41

Suomen Cup: Ketterän tähtäin on kohdistettu finaaliin

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Imatran Ketterällä on selkeä tavoite tällä viikolla pelattavissa Suomen cupin välierissä: finaalipaikka. Mutta joukkueen päävalmentaja Matias Lehtonen tietää, että finaaliin päästäkseen heidän pitää pudottaa jatkosta kova joukkue, Heinolan Peliitat.

- Me ei olla nyt tavattu, mutta yleensä Peliitat on ollut kamppailuvoimainen ja erittäin vahva joukkue. Heidän kanssaan saa painaa kovan työpäivän. Peliitoilla on paljon urheilullisuutta sekä kaksinkamppailuvoimaa, ja he tekevät rajusti töitä. Peliittojen työmoraali on korkea, Lehtonen luonnehtii tulevaa vastustajaa.

Ketterä puolestaan pyrkii pelaamaan mahdollisimman nopeaa peliä.

- Meillä on taitoa tässä porukassa, ja uskon, että se näkyy tehokkuutena. Meillä on myös jämäkkä puolustus, ja maalintekopuolella viimeistely on hyvää, Lehtonen ruotii omaa joukkuettaan.

Ketterä pyrkii nopeuttamaan pelitapojaan sarja-avaukseen saakka, ja Lehtosen mukaan joukkue on täysin aikataulussa. Suomen cupin ottelut ovat olleet hyviä harjoituspelejä, sillä tunnelma on ihan toisenlainen verrattuna tavallisiin harjoitusotteluihin. Cupin otteluissa on panosta, ja se pistää yrittämään aivan eri tavalla.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, missä joukkue nyt menee, varsinkin jämäkkään puolustamiseen. Totta kai parannettavaa on, mutta aikataulussa ollaan, hän mainitsee.

KeuPa HT on Mestiksen hallitseva mestari ja todennäköisesti vahva ehdokas tälläkin kaudella, mutta ennakkosuosikin viittaa on soviteltu myös Ketterän harteille.

- En minä tiedä, Lehtonen huokaa ja jatkaa, että tällä kaudella näyttää olevan kahdeksan tai jopa kymmenen joukkuetta, joista mikä tahansa voi olla kärjessä runkosarjan päättyessä.

- Kärki on aika laaja. Meidän tavoite on päästä ensin neljän joukkoon. Mestis on varmasti ennätystasainen tänä vuonna, ja mitä tahansa voi tapahtua. Peli kerrallaan lähdetään kehittämään pelaajia, hän viittaa Ketterän ykköstehtävään; tuottaa pelaajia, jotka nousevat joukkueesta ylemmälle sarjatasolle.

- Katsotaan sitten, jos nousutaisto tulee siinä tehtävän mukana ja onnistutaanko me siinä, Lehtonen tuumii.

Suomen Cupin välieräottelut pelataan keskiviikkona ja perjantaina. Toisessa otteluparissa kohtaavat KeuPa HT Keuruulta ja Karhu HT Porista.

Suomen Cupin välierät pelataan paras kahdesta –menetelmällä. Jos pisteet ovat tasan kahden ottelun jälkeen, välittömästi toisen osaottelun päätyttyä pelataan 20 minuutin mittainen jatkoerä. Mikäli jatkoerä päättyy tasan, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailussa. Välieräparien voittajat jatkavat Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan Hartwall Arenalla Karjala-turnauksen yhteydessä perjantaina 9. marraskuuta. Välierien alkamisajat ja tilastoseuranta löytyvät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.