tiistai, 18 syyskuu 2018 16:09

Suomen Cup: Peliitat luottaa tiiviiseen viisikkopeliin

Kirjoittanut Varpu Sihvonen

Suomen Cupin toisessa välieräparissa kohtaavat Imatran Ketterä ja Heinolan Peliitat, jonka päävalmentaja Jani Keinänen sanoo, että edessä on kova haaste. Mutta Peliitat lähtee luottavaisena haastamaan Ketterää.

- Ketterän kokoonpano on vaihtunut viime vuodesta. En ole vielä nähnyt yhtään heidän peliään tällä kaudella, mutta tuttu kaava siellä varmasti on. Vastassa on kova joukkue, vähintään top 4 tai jopa top 2 joukkue Mestiksessä, Keinänen toteaa ja lisää, että Peliittojen täytyy pelata tiiviinä viisikkona, jos joukkue mielii edetä välieristä Suomen cupin finaaliin.

- Ketterällä on enemmän taitoa kuin meillä. Tai ainakin taitavampia yksilöitä, jotka henkilökohtaisesti pystyvät ratkaisemaan pelejä. Mutta meillä on hyvä viisikkopelaaminen. Ja sitten ovat tietysti kliseet maalivahtipelaaminen ja erikoistilanteet. Niissä pitää onnistua, jos haluaa voittaa, Keinänen pohtii ratkaisevia tekijöitä.

Keinänen on tyytyväinen siihen, että Peliitat on edennyt Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon, ja myöntää, että sijoitus on parempi kuin hän odotti.

- Viime perjantain vieraspelissä Iisalmessa hävittiin varsinainen peliaika 3-7. Siinä pelissä oli huonojakin hetkiä, mutta sitten jatkoerä pelattiin tosi hyvin, ja siihen olen todella tyytyväinen. Kotiottelu IPK:ta vastaan oli kokonaisuudessaan hyvä.

Mitä Suomen Cupin pelit ovat tähän mennessä kertoneet Peliitoista?

- Edelleen tulee paljon pieniä lipsahduksia, mikä nyt on aika luonnollista tähän vuodenaikaan. Niitä tässä yritetään pikkusen parantaa, samoin taktisuutta. Positiivisen energian kautta on lähdetty pelaamaan koko kautta ja Suomen cupin pelejä. Me halutaan olla positiivisia ja energisiä kentällä. Ne on meidän pääteemat, Keinänen ruotii.

Peliitat keskustelee ensi viikolla joukkueena tulevan Mestis-kauden tavoitteista, ja Keinänen uskoo, että pelaajat ovat samaa mieltä kuin hän.

- Ei me lähdetä osallistumaan vaan pelaamaan playoff-paikasta.

Päävalmentaja pitää neljää tasaista kentällistä joukkueen kovimpana vahvuutena.

- Jätkät haluaa tehdä kimpassa hommia, ja se on ollut minulle tosi positiivinen yllätys. Kuitenkin yli puoli joukkuetta vaihtui viime kaudesta, ja silti kaverit oikeesti haluaa tehdä hommia toisilleen treeneissä ja peleissä. Se on hyvä lähtökohta, Keinänen myhäilee.
 

Suomen Cupin välierät pelataan keskiviikkona 19. ja perjantaina 21. syyskuuta paras kahdesta –menetelmällä. Jos pisteet ovat tasan kahden ottelun jälkeen, välittömästi toisen osaottelun päätyttyä pelataan 20 minuutin mittainen jatkoerä. Mikäli jatkoerä päättyy tasan, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailussa. Välieräparien voittajat jatkavat Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan Hartwall Arenalla Karjala-turnauksen yhteydessä perjantaina 9. marraskuuta. Välierien alkamisajat ja tilastoseuranta löytyvät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta.