torstai, 13 syyskuu 2018 07:40

Suomen Cup: SaPKo haastaa KeuPa HT:n

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Suomen Cup: SaPKo haastaa KeuPa HT:n Jukka Salminen

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen on innoissaan tällä viikolla pelattavista Suomen Cupin puolivälieristä. Vastassa on Mestiksen hallitseva mestari KeuPa HT, joka on kova mutta mielenkiintoinen haaste.

- Viime viikonloppuna pelattiin Suomen Cupia kaksi kertaa sillä lailla, että olimme itse haastettavana. Nyt päästään itse haastamaan. KeuPa on mielenkiintoinen vastus, ja on kiva päästä pelaamaan heitä vastaan myös harjoituskaudella, hän tuumii.

Räsänen arvioi, että jatkopaikka vaatii heiltä nappisuorituksen, eli joukkueen pitää sitoutua tekemään pienet asiat vastustajaa paremmin.

- Suomen Cupin otteluissa on jatkoon meno panoksena. Uskon, että joukkueen on helpompi sitoutua näissä peleissä kuin normaaleissa harjoitusotteluissa. Me halutaan mennä jatkoon.

Räsänen on erittäin tyytyväinen siihen, että Suomen Cup on tullut takaisin, sillä harjoitusotteluissa tosiaan on nyt panosta. Tosin lohkovaiheessa oli merkityksettömiä otteluja, ja hän heittääkin ilmaan ajatuksen, josko koko Suomen Cup voitaisiin pelata cup-muodossa.

SaPKo hävisi viime vuonna Suomen Cupin finaalissa TUTO Hockeylle, mutta siitä ei ole jäänyt mitään ylimääräistä näyttämisen halua tai paineita. Menneet ovat menneitä.

- Nyt on uusi joukkue ja kaikki alkaa alusta. Me on eletty tämän joukkueen elinkaarta noin kuukausi, joten en usko, että viime vuosi vaikuttaa, Räsänen toteaa.

SaPKon kokoonpano on aika pitkälle valmis, ja joukkue etenee kohti pian alkavaa sarjakautta luottavaisin mielin sekä laaditussa aikataulussa.

- Ennen kauden alkua istutaan vielä joukkueen kanssa alas ja katsotaan tavoitteet. Tavoitteenasettelun pitää lähteä joukkueesta, ja meidän valmennuksen tehtävä on pitää huolta siitä, että tavoite on riittävän korkea siihen verrattuna, mitä me valmentajat nähdään, Räsänen selittää.

Hän pitää tasaisuutta SaPKon vahvuutena tällä kaudella. Joukkueeseen on koottu neljä tasavahvaa kentällistä, joten onnistumisia voi odottaa laajalla rintamalla.
 

KeuPa HT:n ja SaPKon välinen ensimmäinen puolivälierä päättyi keskiviikkona 12.9. KeuPa HT:n 5-3-voittoon. Toinen ja ratkaiseva ottelu pelataan Savonlinnassa perjantaina 14.9.

Suomen Cupin puolivälierien ensimmäisen ottelukierroksen tulokset ja toisten otteluiden seuranta löytyvät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta. Puolivälierät pelataan paras kahdesta –menetelmällä. Jos pisteet ovat tasan kahden ottelun jälkeen, paremmuus ratkotaan 20 minuuttia kestävän jatkoerän aikana. Ellei jatkoeräkään tuo ratkaisua, voittaja selviää voittomaalikilpailussa. Otteluparien voittajat etenevät välieriin, jotka pelataan keskiviikkona 19.9. ja perjantaina 21.9.