keskiviikko, 13 marraskuu 2019 12:49

Nuorten SM: Puolustajien pistekärki Ässistä – katso tilastokooste

Kirjoittanut
Nuorten SM-liigan tehopuolustajia kaudella 2019–20: Antti Tuomisto (vas.), Juuso Arola, Olli Vanttaja ja Justus Haavanlammi. Nuorten SM-liigan tehopuolustajia kaudella 2019–20: Antti Tuomisto (vas.), Juuso Arola, Olli Vanttaja ja Justus Haavanlammi.

Ässien Antti Tuomisto on ollut syyskauden tehokkain puolustaja Nuorten SM-liigassa. Paras maalintekijä on ollut Pelicansin Juuso Arola. Peliaikatilaston kärkipaikalle sijoittuu TUTOn Justus Haavanlammi.

Lokakuun pelaajaksi Nuorten SM-liigassa valittu 18-vuotias Tuomisto oli jo viime kaudella sarjan  kärkipuolustajia merkkauttamalla 45 ottelussaan 35 pistettä. Tällä kaudella Tuomisto on kantanut isoa vastuuta Ässien takalinjoilla ja on joukkueensa toiseksi paras pistemies ja peliaikaykkönen. Tuomisto kamppailee näytöillään myös paikasta vuodenvaihteen Nuorten MM-joukkueeseen. Syyskaudella hän on pelannut U20-maajoukkueessa kahdeksan ottelua pistein 0+4.

Pelicansin Juuso Arola on iskenyt alkukaudella yhdeksän maalia – eniten puolustajien vertailussa. Kolmatta kauttaan Nuorten SM-liigassa pelaava 20-vuotias Arola on rikkomassa viime kauden pistemääränsä (24) jo syyskaudella. Arola on myös Pelicansin selkeä peliaikakärki.

Kärppien Olli Vanttaja oli voittamassa viime keväänä Nuorten Suomen mestaruutta. 20-vuotias Vanttaja on puolustajien paras syöttäjä ja ottanut tällä kaudella paikkansa oululaisten ykköspuolustajana. Vanttaja on joukkueensa tilastokärki syöttöpisteillä, tehopörssilukemalla ja peliajalla mitaten.

Puolustajien peliaikakärjessä on TUTOn Justus Haavanlammi, joka on pelannut 19 ottelua yli 26 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla. Ensimmäistä kauttaan TUTOssa pelaava 20-vuotias puolustaja saavutti viime keväänä SM-hopeaa Bluesin paidassa. Haavanlammi on myös TUTOn syöttöpörssin kärjessä.
 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta