tiistai, 29 lokakuu 2019 12:03

Nuorten SM-liiga: Tehokaksikko HPK:n voiton takuuna – ”Piti taas palata työn pariin”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hakanen (vas.) ja Ronkainen. Hakanen (vas.) ja Ronkainen. Leeni Pellinen

HPK palasi perjantaina Pelicansille kärsityn tappion jälkeen takaisin voittojen tielle nappaamalla lauantaina selvän 5-1-voiton Porin Ässistä. Pelin ratkaisijoiksi nousivat HPK:n pisterohmut Miska Ronkainen (1+3) ja Santtu Hakanen (1+2).

– Eilen ei tehty joukkueena hommia ja lepsuiltiin etenkin toinen erä, mutta tänään pelattiin ehjä kuuskymppinen joukkueena. Tehtiin paikoista maalit ja puolustettiin hyvin ettei vastustaja saanu paikkoja, kapteeni Ronkainen tiivisti ottelun tuoreeltaan.

Kolmanteen erään tultiin kotijoukkueen 3–1-johdossa, ja vierasjoukkue aloitti raivokkaan kirin. HPK-valmennus otti jo erän alkuminuuteilla aikalisän.

– Päävalmentaja kehotti siinä (aikalisällä) jatkaa hommia, oli huomannu, että alettiin lipsua. Piti taas palata työn pariin ja se oli sitten kelpo loppuerä, Hakanen mietti taiston tauottua.

Aikalisän jälkeen HPK karkasi tehokaksikon johdolla lopulta selvään 5–1-voittoon. Ensin Hakanen iski ratkaisevan tuntuisen neljännen osuman ja Ronkainen kaunisteli kahden miehen ylivoimalla viidennen osuman.

– Tuli keskialueelta kääntö sinne Miskalle ja huomasin sen jälkeen, että mua ei pidä kukaan, niin huusin ja Miska tiputti siihen mulle. Päätin kerrankin kokeilla ja onnistui, Hakanen kertasi viimeistelemäänsä ottelun neljättä osumaa.

Tärkeät sarjapisteet jäi Hämeenlinnaan, ja HPK jatkaa taistelua joukkueen tavoitetta – ylempää jatkosarjaa – kohti ja hakee menestystä.

– Kyllä me halutaan olla yks sarjan kärkijoukkueita, joukkueensa varakapteenina toimiva Hakanen totesi päättäväisesti.

Miska Ronkaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Santtu Hakasen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun HPK–Ässät tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta