keskiviikko, 16 lokakuu 2019 09:50

Nuorten SM: Tappara-hyökkääjä Kasper Simontaival pelaa tärkeää kautta - “Sitä on turha miettiä, jos ei tee töitä sen eteen”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Nuorten SM: Tappara-hyökkääjä Kasper Simontaival pelaa tärkeää kautta - “Sitä on turha miettiä, jos ei tee töitä sen eteen” Mika Kylmäniemi

17-vuotias Tapparan A-nuorten hyökkääjä Kasper Simontaival pelaa tällä kaudella suurennuslasin alla, sillä hän kuuluu ikäluokkansa lupaavimpiin junioreihin ja ensi kesänä siintää edessä NHL Draft.

- Tietysti tää on tärkeä kausi henkilökohtaisesti, mutta pitää tehdä se mitä osaa ja kaikki menestys, jos tulee, niin tulee sitä kautta, Simontaival mietti tulevaa.

Ensi kesän NHL:n varaustilaisuus on aina välillä tamperalaisnuorukaisen mielessä, mutta nuoresta iästä huolimatta Simontaival osaa suhtautua asiaan kypsästi ja korostaa arjen tärkeyttä unelmansa saavuttamisessa.

- Just se, mitä tekee joka päivä, että sitä ens kesää on turha miettiä, jos ei joka päivä tee töitä sen eteen.

Tapparassa koko juniori-ikänsä pelannut Simontaival pelasi osan viime kaudesta Mestistä Lempäälän Kisan riveissä ja pääsi myös haistelemaan Liiga-vauhtia viiden ottelun verran Tapparassa.

Tämä kausi on taitavana maalintekijänä tunnetulle Simontaipaalle tärkeä. Tavoitteellinen urheilija haluaa kehittää itseään ja omaa pelaamistaan. Hän haluaa jättää itsestään kaiken jäälle jokaisessa vaihdossa eikä pelkää pelata kovaa.

- Mä yritän sitä, että saisin joka pelissä kaiken irti ittestä ja pystyis pelaamaan tasaisesti sellaista kovaa luistelupeliä, että oikeasti kamppailis täysillä ja menis joka tilanteeseen täysillä. Pystyis pelaamaan aina kolme erää sitä, talvisin myös avantouinnista pitävä Simontaival kuvaili.

Vauhdin ja voimapelaamisen kautta hän kokee saavansa omat vahvuudet näkymään pelaamisessa.

- Just sitä kautta, kun pystyy antaa takapainetta ja riistää kiekkoja, niin sitä kautta tulee omat vahvuudet - kiekon pitäminen ja maalinteko esille, niin sitä kautta yrittää tällä kaudella lähtee tekemään niin sanotusti töitä, taiturihyökkääjä Nikita Gusevin otteita mielenkiinnolla seuraava Tappara-lupaus päätti.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta