perjantai, 09 lokakuu 2015 12:32

Jokerien Voutilainen palaa kokoonpanoon Nuorten SM-liigassa - ”Itseluottamus kokonaisuus”

Kirjoittanut
Joona Voutilaisen vahvuus maalivahtina on kiekkokontrolli. Joona Voutilaisen vahvuus maalivahtina on kiekkokontrolli. Pasi Mennander

Jokerien Joona Voutilainen torjuu vahvuuksillaan. Maalivahdin itseluottamus ei rakennu tilastojen varaan.

Jokeri-maalivahti Joona Voutilainen palaa tänään joukkueensa kokoonpanoon. Hän aloitti toisen kautensa Nuorten SM-liigassa vahvasti, mutta pikku sairastelu katkaisi peliputken. 

- Pelaaminen on tietysti maalivahdille tärkeää, mutta itseluottamukseni rakentuu peliminuutteja ja tilastoja laajemmasta kokonaisuudesta. 

- Itseluottamus on arkipäivien harjoittelua, arkisia valintoja. Kun pienissä asioissa tekee oikeita, peliä edistäviä valintoja, tietää tehneensä hyvin, Voutilainen sanoo. 

Voutilainen on tyrkyllä myös Nuorten Leijonien MM-kotikisajoukkueeseen. Elokuun lopulla Venäjällä pelatussa U20 turnauksessa Voutilainen esiintyi Suomen maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen mukaan erinomaisesti. Voutilainen ei valintoja ehdi kuitenkaan arjessa pohtia.

- MM-kisajoukkueeseen nousu on selkeä tavoitteeni. Yritän tehdä hommia parhaalla mahdollisella tavalla käynnissä olevassa hetkessä.

Voutilaisen vahvuus on kiekkokontrolli. Hän pystyy pelaamaan kiekkoja torjunnoista kulmiin tai sulkemaan kiekon haltuunsa. 

- Yleisesti ottaen tiedossa on, että ”ribarit” ovat maalivahdeille pahoja. Muuta ei parane kehityskohteista paljastaa, Voutilainen naurahtaa.

Jokerit on Nuorten SM-liigassa kuudentena viikonlopun ottelukierroksen käynnistyessä.

Perjantaina 9.10. Tikkurilassa klo 18:30 K-Vantaa - Jokerit

Nuorten SM-liigan muut ottelut perjantaina:

18:30  Tapiola 2  Blues    -  HIFK
19:00  Kouvola   KooKoo    -  Ilves

• Nuorten SM-liigan sarjataulukko ja otteluohjelma

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia