tiistai, 09 lokakuu 2012 16:52

Nuorten SM:n tähtihaastattelussa JYPin Julius Honka: ”Olen yrittänyt ottaa mallia Sami Vatasesta”

Kirjoittanut

JYP on aloittanut kautensa nuorten SM-liigassa väkevästi. Joukkue on toisena, kolmen pisteen päässä Sportista ja se on pelannut ottelun vaasalaisia vähemmän.


Ensimmäistä täyttä kauttaan JYPin A-nuorissa pelaava Julius Honka kiirehti tiistaina Voionmaan urheilulukiosta kohti jäähallia ja harjoituksia.

- Meillä oli kokeet ja kohta alkavat harjoitukset.Jääkiekko vie valtaosan ajasta ja koulu pyritään hoitamaan siinä sivussa mahdollisimman hyvin. Syksy on sujunut hienosti, sillä joukkueen peli on kulkenut hyvin, Honka sanoo.

Honka on kotoisin Jyväskylästä, mutta ei ole JYPin kasvatti.

- Aloitin jääkiekon Diskoksessa ja siirryin JYPiin vasta nuoremmassa C:ssä. Pelasin nuorempana myös jalkapalloa, mutta jääkiekko on aina ollut se ykköslaji.

Honka pitää esikuvanaan JYPistä maailmalle ponnistanutta Sami Vatasta. Honka ja Vatanen ovat samankaltaisia pelaajia, molemmat pienikokoisia ja taitavia.

- Pääsin seuraamaan Vatasta muutaman vuoden ajan ja olen yrittänyt ottaa hänen pelistään itsellekin joitain juttuja. Kuitenkin oma pelaaminen pitää rakentaa omien vahvuuksien varaan, mutta on Sami ollut minulle esikuva.

Vatanen siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan Anaheim Ducksin organisaatioon.

- Kunhan siellä NHL:n työsulku jossain vaiheessa loppuu, niin eikösän Sami tee sielläkin jossain vaiheessa läpimurron, Honka uskoo.

Lisää kiloja ja senttejä

Honka pääsi pelaamaan viime keväänä pari peliä JYPin A-nuorissa. Tulloin nuorten SM-liigan pelit tuntuivat haastavilta.

Sain kesällä harjoiteltua hyvin ja varteen tuli lisää muutamia senttejä ja kiloja. Nyt pelaaminen tuntuu helpommalta, olen saanut vauhtiakin lisää.

- Olin silloin aika pieni ja fyysisesti muita heikompi. Sain kesällä harjoiteltua hyvin ja varteen tuli lisää muutamia senttejä ja kiloja. Nyt pelaaminen tuntuu helpommalta, olen saanut vauhtiakin lisää.

Honka uskoo, että JYPillä on tällä kaudella mahdollisuudet menestyä. Joukkue on hyvin liikkuva ja kova tekemään töitä.

- Luistelemme paljon ja pelaamme loppuun asti. Uskon, että noista asioista meidät tunnistetaan. Peli sujuu, ja uskon meidän taistelevan keväällä kärkisijoista ja mestaruudestakin. Aiemmilta kausilta ei mitaleita ole tullut, joten palkintokaapissa on vielä reilusti tilaa, Honka naurahtaa.

Kauden henkilökohtainen päätavoite Hongalla on alle 18-vuotiaiden MM-kisat Venäjän Sotshissa. Hän on kuulunut ikäluokkansa (1995 syntyneet) maajoukkueeseen Pohjola-leiriltä asti.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia