torstai, 14 lokakuu 2010 17:04

Erikoishaastattelu: JYP-vahti Samu Perhosen tavoitteet uusiksi

Kirjoittanut

JYP-vahti Samu Perhonen on voittanut tällä kaudella kuusi ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on komea 92,02.Viime kaudella Samu Perhonen torjui kiekkoja JYPin B-junioreissa I-divisioonassa. Nyt hän on yksi nuorten SM-liigan valiotorjujista.

Voionmaan urheilulukiota toista vuottaan käyvä Perhonen kertoo, että hänen tämän kauden ensimmäinen tavoitteensa oli päästä JYPin nuorten liigajoukkueeseen. Seuraavaksi hän tavoitteli paria pelattua ottelua. Nyt niitä on takana jo kahdeksan, kun JYP on pelannut yhdeksän. Perhosesta on tullut sarjakakkosen ykkösmaalivahti.

- Tavoitteita on pitänyt miettiä uusiksi. Nyt olisi hienoa, jos pääsisin johonkin maajoukkueleiritykseen. Olen tullut valituksi ikäluokkani maajoukkuetapahtumaan vain kerran, kesäleirille reilut kaksi vuotta sitten.

Perhonen on syntynyt vuonna 1993, eli hän kuuluu alle 18-vuotiaiden maajoukkueikäluokkaan. Pikkuleijonien seuraava tapahtuma on Ruotsissa marraskuussa pelattava neljän maan turnaus. Perhonen on antanut päävalmentaja Jukka Rautakorvelle vahvat näytöt.

Iso ja rauhallinen

Perhonen aloitti jääkiekon viisivuotiaana Jämsän Kiekko-Susien luistelukoulussa ja melkein heti pelipaikaksi vakiintui maalivahti. JYPiin hän siirtyi nuorempana C-juniorina.

Perhonen on isokokoinen (192 cm) nykytyylin maalivahti. Hän näkee suurimmiksi vahvuuksikseen koon ja rauhallisuuden.

- Maalivahtivalmentajamme Jarkko Hyytiän opeilla olen kehittynyt ja kausi on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Peli nuorten SM-liigassa on nopeampaa ja suoraviivaisempaa kuin B:ssä ja kenttäpelaajat ovat taitavampia. Hyvin olen kuitenkin pysynyt vauhdissa mukana, Perhonen arvioi.

Keskiviikkona hän torjui jyväskyläläisille maukkaan vierasvoiton Espoossa, kun JYP kaatoi sarjakärki Bluesin.

- Kaikki haluavat voittaa kärkijoukkueen. Pelasimme tosi hyvin joukkueena, vaikka Matinkylän pieni kaukalo onkin maalivahdin kannalta paha. Kaikki laukaukset tulevat hyvästä sektorista, hän näkee.

Nuorempana Perhosen esikuva oli HPK:ssa pelannut Karri Rämö, nyt hän seuraa tarkasti NHL-vahti Pekka Rinteen esimerkkiä.

- Haaveena on saada jääkiekosta ammatti, mutta sinne on vielä matkaa. Loppukesästä pääsin JYPin edustusjoukkueen harjoituksiin pari kertaa, ja vaikka siellä menikin ihan hyvin, on töitä vielä paljon edessä.

JYPin nuorten seuraava ottelu on sunnuntaina, jolloin vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta