sunnuntai, 23 tammikuu 2011 19:57

Erikoishaastattelu: Helsingissä onnistunut turnausviikonloppu

Kirjoittanut
Nuorten SM-liigan viikonlopputurnaus saatiin Helsingissä päätökseen sunnuntai-iltana, kun isäntäjoukkue taipui kovasta loppukiristä huolimatta viimeisessä pelissä Bluesille maalein 3-4.


Nykymuodossaan A-nuorten turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2005. Tuolloin Nuorten SM-liigassa pelaavat joukkueet saivat järjestettäväkseen viikonlopputurnaukset juuri HIFK:n Suomen Jääkiekkoliitolle tekemän aloitteen seurauksena. HIFK:n junioripäällikkö Jari Riihinen kiittelee muutosta onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

- Tällä tavalla olemme saaneet tuotua nuorten jääkiekkoa lähemmäs yleisöä.

Jari Riihinen, miten kuvailisit nyt päättynyttä turnausviikonloppua?

- Tämä on kuudes vuosi peräkkäin, kun turnaus järjestetään, joten tietynlaista rutiinia tekijöillä alkaa jo olemaan. Tiettyjä hyviä asioita tietää aiemmista vuosista, ja niitäkin olemme pystyneet vielä parantamaan. Tänä vuonna arvoimme kaikkien turnauslipun ostaneiden kesken arvokkaan pääpalkinnon, joten ainakin yksi katsoja on saanut todella vastinetta rahoilleen.

-Päivät ovat kiireisiä, mutta toisaalta päivät menevät nopeasti, kun on paljon tekemistä.

Kuinka paljon katsojia viikonlopun aikana on Helsingin Jäähallilla käynyt?

- Noin neljäsataa lippua on myyty, minkä lisäksi päälle tulevat vielä seuran omat juniorit, jotka pääsevät maksutta peleihin. Arviolta noin viisisataa katsojaa peleissä on nähty.

-Luku on sinänsä harmittavan pieni, kun ottaa huomioon, että täällä ovat olleet paikalla kaikki Nuorten SM-liigan tähtipelaajat. Yksi syy katsojien vähäisyyteen on varmasti se, että pääkaupunkiseudulla on niin paljon jääkiekkotarjontaa. Kolme SM-liigaseuraa ja yksi Mestis-jengi Vantaalla.

Kaikkien turnauslipun ostaneiden kesken arvottiin pääpalkintona taulu-TV. Arvonnan suoritti erotuomarilegensa Karl-Gustav Kaisla.
Miten viikonloppu voidaan kiteyttää taloudelliselta kannalta?

-Turnausviikonlopun järjestävä seura vastaa kokonaisuudessaan kaikista hallin sisällä olevista kustannuksista. Tapahtuman järjestäminen on seuralle suuri haaste ja iso rahallinen panostus, sillä vahtimestarit, toimitsijat, lääkärit ja Helsingissä suhteellisen arvokas jää muodostavat ison kuluerän. Tuomareilla on oma koulutustapahtumansa turnauksen aikana, joten heistä ei kustannuksia ole tullut.

- Iso kiitos pitää antaa yhteistyökumppaneidemme suuntaan, jotka ovat lähteneet hienosti mukaan turnauksen järjestelyihin.

Kuvat: Marko Hannula, Suomen Jääkiekkoliitto

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta