torstai, 21 lokakuu 2010 13:16

Erikoishaastattelu: HPK:n Teemu Rautiaisen sihti kohdallaan nuorten SM:ssä

Kirjoittanut

Teemu Rautiainen HPK

HPK:n hyökkääjä Teemu Rautiainen kaatoi keskiviikkona viime hetken maalillaan Ilveksen. Pistetehtailu ei ole hämeenlinnalaiselle uutta.


HPK voitti keskiviikkona Ilveksen maalein 3-2. Kerhon voitto-osuma syntyi vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa.

- Pelasimme ylivoimalla ja voitimme aloituksen. Puolustaja Ville-Veikko Eerola sai kiekon ja näki minut vapaana. Ei tarvinnut muuta kuin laittaa kiekko tyhjään maaliin. Osuma kuuluisi Eerolalle, minä vain tein viimeisen siirron, tyytyväinen Rautiainen sanoo.

En mieti maajoukkuetta tavoitteena, vaan pyrin pelaamaan HPK:ssa mahdollisimman hyvin. Jos näytöt ovat hyvät, niin maajoukkuekutsukin voi tulla.

Voitollaan HPK nousi sarjassa jo kolmanneksi, kun HIFK hävisi Bluesille. Rautiainen on tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

- Aluksi peli oli vuoristorataa, voittoa seurasi aina tappio. Viime aikoina olemme pelanneet tosi hyvin ja tulosta on tullut.

HPK on voittanut neljä viidestä edellisestä ottelustaan. Seuraavaksi HPK kohtaa kotonaan SaiPan.

- SaiPa on aina ollut yritteliäs ja energinen joukkue, joka ei suostu helpolla häviämään. Kova peli siitä on tulossa.

Tehoja löytyy

Keskiviikon maalinsa myötä Rautiainen nousi nuorten SM-liigan pistepörssissä kolmanneksi. Hän on tehnyt 11 ottelussa 16 (10+6) tehopistettä. Viime kaudella Rautiainen sai tililleen 37 (17+20) pistettä.

- Olen saanut pelata koko kauden Otto Paajasen ja Ville Järveläisen kanssa. Tunnemme toisemme hyvin ja homma lähti toimimaan heti. Siinä on hyvä paikka pelata, lukion kolmatta vuotta käyvä pistenikkari kehuu.

Rautiainen on kuulunut ikäluokkansa (1992-syntyneet) maajoukkueiden runkopelaajiin. Hän oli voittamassa Suomelle pronssia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Valko-Venäjällä.

Tällä kaudella hän on pelannut nuorten maajoukkueen mukana Mestis-kiertueella.

- Se on ollut hieno kokemus. Lähden aina maajoukkueen mukaan, jos vain kelpaan. En mieti maajoukkuetta tavoitteena, vaan pyrin pelaamaan HPK:ssa mahdollisimman hyvin. Jos näytöt ovat hyvät, niin maajoukkuekutsukin voi tulla.

Rautiainen on käynyt silloin tällöin harjoittelemassa HPK:n liigajoukkueen mukana, ja tiistaina tuli tilille ensimmäinen aikuisten liigapeli.

- Pelataan tämä kausi nuorten liigassa ja yritetään menestyä. Kauden jälkeen katsotaan tilanne uudelleen. Tietysti olisi hienoa jossain vaiheessa päästä SM-liigaan.

Nuorten SM-liigan pistepörssi
• Nuorten SM:ssä perjantaina kolme ottelua - otteluohjelmaan tästä
• HPK on nuorten SM-liigassa neljäntenä - sarjataulukko

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta