perjantai, 22 lokakuu 2010 12:05

Nuorten SM-liigaa keskiviikkona: Sport järjesti yllätyksen

Kirjoittanut

Logo

Vaasan Sport oli nuorten SM-liigakierroksen yllättäjä, kun se voitti sarjakakkonen JYPin Jyväskylässä jatkoajalla lukemin 4-3. HPK:n Teemu Rautiainen viimeisteli HPK:n voittomaalin Ilvestä vastaan vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa.

Ottelukatsaus, keskiviikko 20.10.2010

HIFK - Blues 2-3

Sarjakärki Blues jatkoi vahvaa menoaan liigan kärjessä. 11 ottelusta on kasassa nyt yhdeksän voittoa, kun HIFK kaatui vieraskentällä.

Kummastakin joukkueesta löytyi kahden maalin mies, kun sekä Bluesin Jan Blomqvist että HIFK:n Sami Salminen viimeistelivät kaksi osumaa. Bluesin 1-3-voittomaalin viimeistellyt Nikke Kettukangas keräsi pisteet 1+1. Bluesin Jami Tammiselle ja HIFK:n Aki Kivelälle merkittiin kaksi maalisyöttöä.

Blues-vahti Lars Volden oli virkaveljeään Richard Ullbergiä työllistetympi. Volden torjui 31 kertaa, joista 14 merkittiin 3. erässä. Ullberg torjui päätöserässä vain viisi kiekkoa. HIFK:n Mikael Salmivirran peliaika, 28.50, on hyökkääjälle vakuuttava lukema. Salmivirta oli 3. erässä jäällä peräti 11 minuuttia 53 sekuntia.

Lukko - Jokerit 1-2

Lukko oli tilastojen valossa hienokseltaan ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta neljästä ylivoimatilanteestaan se onnistui vain kerran, kun Vili Palola viimeisteli neljällä kolmea vastaan. Jokereiden nelosketjun laituri Joonas Länsisalmi iski kolmannessa erässä voittomaalin. Länsisalmelle osuma oli kauden ensimmäinen.

Lukko-hyökkääjä Antti Tenkanen pelasi ottelussa peräti 28 minuuttia 25 sekuntia. Päätöserässä Tenkaselle merkittiin peliaikaa 10.43. Jokereista eniten peliaikaa keräsi puolustaja Oskari Manninen, 28.10.

Jokerit nousi voittonsa myötä sarjataulukossa tasapisteisiin Lukon kanssa. Kummallakin on 11 ottelusta 17 pistettä.

SaiPa - Tappara 0-2

Tappara-vahti Niklas Nalli torjui 29 kertaa ja pelasi nollapelin. Toisessa päässä SaiPan italialaismaalivahti Andreas Bernard torjui 35 kertaa, joista 18 avauserässä. Nalli nousi maalivahtien maalikeskiarvolla mitaten tilastokakkoseksi lukemalla 2,21. Torjuntaprosentti 92,6 riittää tilaston kolmospaikalle.

Tapparan maaleista vastasivat hyökkääjät Olli Eiranto ja Matias Simontaival. Eirannolle maali oli kauden toinen ja Simontaipaleelle neljäs. SaiPan peliaikaykkönen oli tutusti puolustaja Jere Pulli, 26.18. Tapparasta eniten jääaikaa keräsi puolustaja Juha Korkeamäki, 24.59.

Tappara nousi voittonsa myötä playoff-viivan alle yhdeksänneksi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kärppien kanssa. SaiPan tilanne on tukala; 11 ottelusta kasassa on vain kuusi pistettä.

HPK - Ilves 3-2

HPK:n Teemu Rautiainen oli ottelun sankari, kun hän viimeisteli 3-2-voittomaalin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Ylivoimapeli tuotti tulosta, sillä Ilves oli saanut rangaistuksen vain kuusi sekuntia ennen maalin syntyä.

Teemu Rautiainen on HPK:n paras maalintekijä ja pistemies tehoilla 10+6. Nuorten SM-liigan pistepörssissä Rautiainen on kolmantena ja maalipörssissä kakkosena.

HPK:n kaksi muuta maalia viimeistelivät Otto Paajanen ja Tommi Rantanen. Puolustaja Jussi Korvakangas keräsi tehot 0+2. Ilveksen Teemu Huhtala viimeisteli joukkueensa molemmat maalit ja Miiko Hintz oli molemmissa syöttäjänä. Huhtalalle maalit olivat kauden ensimmäiset.

HPK nousi voittonsa myötä sarjassa neljänneksi, pisteen päähän Ilveksestä.

JYP - Sport  3-4 JA

Kierroksen yllätyksestä vastasi Sport, joka kaatoi sarjakakkosena olevan JYPin vieraskaukalossa Hippoksella. Sport on voittanut kaikki viisi jatkoajalle mennyttä otteluaan. JYPille tappio oli kauden kolmas.

Sportin ratkaisijan viitan puki ylleen Iiro Pakka, joka viimeisteli jatkoaikaosuman ajassa 60.45. Pakka teki myös vaasalaisten ensimmäisen maalin. Puolustaja Miika Koivisto oli syöttäjänä molemmissa Pakan maaleissa.

JYPin maaleista vastasivat Henri Auvinen, Simo Puttonen ja Mikko Salmio. JYP-vahti Samu Perhosella riitti töitä maalilla, kun torjuntoja merkittiin yhteensä 44. Sportin Erno Suomalainen pysäytti 33 kiekkoa.

Viikonlopun ottelut

Perjantai 22.10.
Ässät - KalPa      
Jokerit - Kärpät     
Tappara - TPS    

Lauantai 23.10.
JYP - Ässät     
Pelicans - Kärpät     
Ilves - HIFK     
Sport - Jokerit     
Blues - Lukko     
TPS - KalPa     
HPK - SaiPa

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta