keskiviikko, 27 lokakuu 2010 11:11

Järvinen ja Iilahti nuorten mv-ykköset

Kirjoittanut

Jonathan Iilahti Blues. Kuva otettu kesän Future Olympic Lions -leirillä Vierumäellä.

TPS:n Kristian Järvinen ja Bluesin Jonathan Iilahti ovat nuorten SM-liigan maalivahtitilastojen kärkinimet. Järvinen johtaa torjuntaprosenttitilastoa ja Iilahden maalikeskiarvo on sarjan paras.

Vähintään viidessä nuorten SM-liigan ottelussa esiintyneistä maalivahdeista TPS:n Kristian Järvisen torjuntaprosentti, 93,6, on liigan ykköslukema. Lukon ykkösvahti Patrik Heikkilä on tilaston kakkonen prosentilla 92,7. Heikkilä on Jokereiden Frans Tuohimaan ohella ainoa kahteen nollapeliin alkukaudella yltänyt maalivahti.

Jonathan Iilahden maalikeskiarvo 2,17 on sarjan pienin ennen Jokereiden Frans Tuohimaata (2,30). Kristian Järvisen keskiarvo 2,43 on tilaston kolmosena, vaikka TPS on päästänyt keskimäärin 2,92 maalia ottelua kohden.

Kärppien Tuomas Saarela vakuuttaa voittoprosentillaan 83,3. Puolet oululaisten otteluista pelannut Saarela on voittanut kuudesta ottelustaan peräti viisi. Kärpät on sarjataulukossa yhdeksäntenä kuudella voitollaan. Myös sarjajohtaja Bluesin molemmat maalivahdit, Iilahti ja norjalainen Lars Volden, ovat voittaneet viisi kuudesta ottelustaan.

Eniten peliminuutteja ovat keränneet Pelicansin Tuukka Huumonen (690) ja Sportin Erno Suomalainen (678).

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta