torstai, 20 tammikuu 2011 16:49

Tuokkola nousee nuorten SM:stä KalPan liigavalmentajaksi

Kirjoittanut

KalPan SM-liigajoukkueen päävalmentajana toimii kausina 2011-12 ja 2012-13 Tuomas Tuokkola, 35. Tällä hetkellä Tuokkola toimii KalPan nuorten SM-liigassa pelaavan joukkueen päävalmentajana.


KalPan tiedote kertoo nimityksestä näin:
"Tuomas Tuokkola on nuori ja kehittyvä valmentaja, jonka ehdoton vahvuus on taito toimia nuorten lahjakkuuksien parissa. Nuoresta iästään huolimatta Tuokkolalla on takanaan jo paljon vankkaa kokemusta valmentajana, sillä hän on muun muassa luotsannut JYP:n A-nuoret mestaruuteen.

Tuokkola tulee saamaan rinnalleen osaavan ja ammattitaitoisen valmennustiimin, joka koostuu 2-3 muusta valmentajasta. Neuvottelut muun valmennustiimin kanssa ovat hyvällä mallilla. Tulevaan valmennustiimiin halutaan saada laaja-alaista osaamista ja tietotaitoa sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisesta. Tuomas Tuokkola tuntee hyvin KalPa-kiekkoilun ja muut valmentajat tulevat täydentämään tiimiä tuoden mukanaan ulkopuolista osaamista. Lisäksi keskustelujen alla on Mika Kojonkosken jatkaminen valmentajana fysiikkapuolella.

Valmennustiimin luominen sai alkunsa jo viime keväänä, kun Tuomas Tuokkola siirrettiin A-nuoriin saamaan kokemusta ja vastuuta ennen tulevaa päävalmentajan tehtävää. A-nuorissa Tuokkola on halunnut erityisesti tukea yksilöiden kehittymistä, joka on KalPa-kiekkoilun yksi tärkeä elinehto. KalPa neuvotteli joulun alla päävalmentajan pestistä myös TPS:n viime kaudella mestaruuteen luotsanneen Kai Suikkasen kanssa, mutta KalPa halusi kuitenkin edetä alkuperäisen suunnitelmansa mukaan ja valitsi Tuokkolan valmennustiiminsä luotsaajaksi.

KalPa haluaa uudella tiimivalmennustavallaan luoda joukkueelle hyvät lähtökohdat tulevalle kaudelle jatkamaan nykyisen valmennuksen luomaa menestyksen tietä. KalPa kiittää valmentaja Pekka Virtaa viiden kauden mittaisesta valmennusprojektista ja katsoo tulevaisuuteen luottavaisena."

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta