maanantai, 10 joulukuu 2018 20:47

Naisten Liigan marraskuun paras pelaaja Minnamari Tuominen: ”Pakkina ei tarvitse kuin pitää pää ylhäällä ja laittaa vapaalle pelaajalle”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Minnamari Tuominen. Minnamari Tuominen. Riku Laukkanen

Espoon Blues oli syyskaudella Naisten Liigan kärkijoukkue. Yksi joukkueen isoimmista vahvuuksista on ollut sen ykköskenttä, jossa viilettävät Emmi Rakkolaisen laidoilla lokakuun pelaajaksi valittu Annina Rajahuhta ja Tinja Haukijärvi. Puolustuksessa ovat häärineet maajoukkuepuolustajat Nea Laitinen sekä marraskuun pelaajaksi valittu Minnamari Tuominen.

- Kyllähän nämä palkinnot kertovat siitä, että meidän kentällinen toimii ja kaikki viisi pelaajaa ovat aktiivisia. Pakkina ei tarvitse, kun on kiekko, pitää kuin pää ylhäällä ja laittaa vapaalle pelaajalle, niin kyllä sieltä joku käy tekemässä maalin, Tuominen valaisi.

Joukkueen kapteenina Tuominen pistää aina joukkueensa etusijalle, niin myös palkinnon suhteen. Vaikka aihetta olisi itseäkin kehua, niin silti ensimmäisenä hän kiittelee joukkuettaan eikä halua omia palkintoakaan itselleen.

- Ei nuo henkilökohtaiset palkinnot vaikuta omaan tekemiseen. Enemmän se on vain heijastus meidän joukkueen tekemisestä marraskuussa ja sitä kautta se on koko joukkueen palkinto, kapteeni kuittasi.

 

 

Turhaan Tuominen ei palkintoaan saanut, sillä marraskuussa hänellä ei ollut yhtäkään pisteetöntä ottelua liigassa. Kuukauden ainoa pisteetön peli tuli Kanadassa pidetyllä maajoukkueleirillä, kun Suomi kohtasi Kanadan.

Samankaltainen tahti tuntui jatkuvan joulukuussakin, kolmen ottelun aikana syntyi tehot 1+6=7.
- No joo, kyllähän se aina auttaa, kunhan vain laittaa sen kiekon liikkeelle ja sitten on joku pelaaja jossain vapaana, kun on tehty oikein asioita. Se on ihan sama, kuka sen kiekon laittaa liikkeelle, kunhan se on liikkeellä. Kiekko on aina nopeampi kuin jalat. Sitä koitan toteuttaa tuolla jäällä, Tuominen vastaa vaatimattomasti.

Menestys ja pisteet ruokkivat tietysti itseluottamusta, ja se on Minnamaria Tuomisella tällä hetkellä todella hyvällä tasolla. Se on näkynyt myös kaikessa tekemisessä, sillä peli näyttää todella helpolta ja Tuominen on aina siellä missä tapahtuu.

- Toki siellä tulee virheitä jokaisessa vaihdossa, mutta olen oppinut päästämään niistä irti, kun niitä tapahtuu kuitenkin.

 

 

Bluesilla alkoi viikonlopun voitokkaiden pelien jälkeen joululoma eikä se olisi kapteenin mielestä voinut parempaan saumaan tulla. Nyt pelaajat saavat parannella vammojaan ja mieli saa levätä hetken. Tuomisella on vielä edessään viikon mittainen maajoukkueleiri Vierumäellä.

- Leijoniin on aina kiva mennä pelaamaan. Se on sama kuin täälläkin (Bluesissa) laittaa sinisen nutun päälle, ei paljoa väri vaihdu. Kiva mennä pelaamaan ihan parhaimpien kanssa.

Naisleijonat kohtaa alkaneella viikolla Japanin (tiistaina Vierumäellä), Ruotsin (torstaina Tampereella), Saksan (perjantaina Vierumäellä) ja Sveitsin (lauantaina Hämeenlinnassa). Otteluiden ohessa Suomi valmistautuu huhtikuussa pelattaviin MM-kotikisoihin.

Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen, Pasi Mennander ja Joni Hildén

• Leijonat.fi 2.12.2018: Bluesin Minnamari Tuominen Naisten Liigan marraskuun pelaaja
Minnamari Tuomisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Bluesin joukkuekortti Leijonat.fi:ssä
Naisten EHT-turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia