maanantai, 19 marraskuu 2018 16:24

Naisten Liigan lokakuun pelaaja Annina Rajahuhta: ”Ketsuppipullo aukesi ja löytyi hyvä ketjukoostumus”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Annina Rajahuhta. Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen ja Joni Hildén. Annina Rajahuhta. Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen ja Joni Hildén.

Naisten Liigan lokakuun pelaajaksi valitun Annina Rajahuhdan meno ei hyydy, sillä menneellä viikolla hän tykitti maaleja oikein urakalla Bluesin napatessa voitot niin KJT-Haukoista kuin Sportista.

- Nyt tässä on ihan kivasti auennut ketsuppipullo ja tuntuu, että on löytynyt hyvä ketjukoostumus. Siinä on (Tinja) Haukijärvi ja (Emmi) Rakkolainen sekä pakkeina (Minttu) Tuominen ja (Nelli) Laitinen, jotka ovat myös maajoukkueessa mukana, Rajahuhta kertoi.

Rajahuhta on otettu siitä kunnianosoituksesta, jonka sai, kun hänet valittiin kuukauden pelaajaksi.

- Kyllähän se aina hyvältä tuntuu, kun huomioidaan onnistuneet suoritukset. Itsellä oli vähän tahmea alkukausi eikä pelit sujuneet kuin itse olisi halunnut. Sitten tuntui, että on koko ajan pystynyt petraamaan ja ihan kiva, että se on huomioitu myös muualla, Rajahuhta iloitsi.

Onnistumisten kautta itseluottamuksen boostausta

Vaikka alkukausi oli naiselle hankala, niin siitä huolimatta hän ei jäänyt poteroon sitä itkemään, vaan teki töitä paremman tulevaisuuden eteen.

- Itse silloin, kun lähdin peliin, niin yritin keskittyä muutamaan asiaan, mitkä yritän tehdä hyvin ja sitä kautta saada hyviä onnistumisia ja boostattua itseluottamusta. Tuntui, että se onnistui ja sitä kautta peli lähti sitten sujumaan, Rajahuhta valaisi.

Pelit todellakin ovat lähteneet sujumaan, sillä Rajahuhta on noussut pistepörssissä jo neljänneksi ja hengittää vain kahden pisteen päässä Ilveksen Linda Välimäestä. Jos Rajahuhdalla menee lujaa, niin samaa voi sanoa koko Bluesin joukkueesta, joka on noussut jo sarjataulukon kärkeen ja taistelee alkusarjan voitosta.

- Olen todella tyytyväinen meidän joukkueen tekemiseen. Meillä isona teemana on ollut kärsivällisyys ja tuntuu, että olemme pystyneet sitä hyvin toteuttamaan, Rajahuhta pohti.

 Kotikisat Rajahuhdan kovin tavoite

Keväällä pelataan isoja pelejä niin Bluesin osalta kuin myös Suomen maajoukkueen osalta. Rajahuhta on yksi niistä pelaajista, joita saatetaan nähdä keväällä Espoossa pelattavissa MM-kisoissa.

- Kyllä se on itsellä tämän kauden kovin tavoite, että pääsee siihen kisaryhmään. Nyt talvikaudella on tullut paljon uusia nuoria lupaavia pelaajia, jotka olivat nyt mukana tuolla neljän maan turnauksessa. Kilpailu on kyllä kovaa, Rajahuhta tiesi.

Suomi otti Kanadassa Saskatoonissa pelatussa neljän maan turnauksessa pronssia. Turnaus ja harjoitusleiri ei Naisleijonilta sujunut aivan niin kuin oli suunniteltu.

- Me oltiin reissussa kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko oli harjoitusviikko ja sitten kun ottelut alkoivat, niin meillä oli joukkueessa hurja vatsatauti, niin oli sillä tavalla vähän erilainen turnausviikko. Saatiin just ja just raavittua joka peliin kolme kenttää ja jossain pelissä oli allekin sen, Rajahuhta paljasti.

Naisten MM-kisat pelataan Espoossa 4.- 14. huhtikuuta 2019. Bluesin pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella ottelulla ja silloin panoksena on alkusarjan voitto, joka on nyt espoolaisten omissa käsissä.

Annina Rajahuhdan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Bluesin joukkuekortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan sarjataulukko

 

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia