maanantai, 22 lokakuu 2018 15:14

Blues operoi vahvalla itseluottamuksella Naisten Liigassa - Nyt kaatui sarjakärki

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Minttu Tuominen. Minttu Tuominen. Joni Hildén

Blues löi sarjajohtaja Ilveksen 6-2 sunnuntain Naisten Liigan kärkikamppailussa Tapiolassa. Ottelun käännekohta nähtiin jo heti alkuunsa, kun espoolaisten kapteeni Minttu Tuominen pujotteli läpi ja vei kotijoukkueen johtoon vain 12 sekunnin pelin jälkeen.

- Me oltiin alusta asti todella hereillä, vastustaja ei ehkä ihan ollut. Sitten 5-0 ensimmäisen erän jälkeen, niin oli hieman vaikeuksia lähteä toiseen erään, Tuominen analysoi.

Jos ensimmäisessä erässä Blues onnistui iskemään kiekon reppuun viidesti, niin samanlaista tehokkuutta ei toisessa erässä löytynyt. Ilveksen kovista otteista huolimatta Jenna Silvosen vartioima maali pysyi lähes koskemattomana koko erän.

- Ensimmäisen erän jälkeen oli vähän vaikea lähteä toiseen erään. Yritettiin kyllä koota itsemme, mutta Ilves tuli kyllä todella kovaa eikä oltu itse valmiita. Se mentiin kyllä vähän omassa päädyssä. Sieltä me sitten kolmannessa erässä kokemuksella ehkä kaivettiin se voitto, Tuominen mietti.

Ilves oli ennen illan ottelua ja myös ottelun jälkeenkin sarjakärki. Piste-ero kutistui tosin vain yhteen pisteeseen. Kun kaksi sarjan kärkipään joukkuetta kohtaavat, niin odotettavissa voisi olla tiukka kamppailu, mutta numerollisesti sellaista ei nähty ja alkuun näytti tamperelaisten joutuneen espoolaisen metron jyräämäksi.

- Kyllä se rehellisesti sanottuna yllätti. Ilves on ollut todella kova tällä kaudella ja viime pelikin meni todella tiukoille, Tuominen kommentoi Ilveksen vaisuutta.

Kun kokonaisuutena katsotaan espoolaisten alkukautta, niin kausi lähti käyntiin katastrofin kaltaisesti tappiolla HPK:ta vastaan. Sen jälkeen suunta on ollut ylöspäin ja voittoja on matkan varrella eikä tuon viikonlopun jälkeen ole enää tullut uusi tappioita. Itseluottamus on ainakin noussut kohisten.

- Kyllähän se voitto on tosi iso juttu meille. Aloitetiin kausi kahdella tappiolla ja nyt ollaan noustu tosi hyvin. Kaksi kertaa ollaan kaadettu liigakärki ja ensi viikolla lähdetään sitten kovalle Oulu-Kuopio-kiertueelle, Tuominen punnitsi.

- Kyllä me lähdetään todella hyvällä itseluottamuksella.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Minttu Tuomisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää Naisten Liigan uutisia